avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere atestat activitate daca nu mai sunt salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere atestat activitate daca nu mai sunt salariat

Daca nu mai sunt salariat am dreptul sa primesc la cerere acest document?

ART. 34 din Codul Muncii
(5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 08:23, 5 Ianuarie 2010
w0lfshad3 a scris:

Am primit insa de la ei (nu mai stiu daca ITM sau Inspectia Muncii), cum ca regulamentul intern si fisa postului se gasesc in dosar la ei. Stati sa caut.

Posibil sa aiba o copie de pe fisa postului dvs obtinuta in urma controlului efectuat.
Spune asa: La dosarul dvs. personal intocmit de [...] in conformitate cu prevederile art. 7 alin 1 si 2 din H.G. nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor [...], se afla o declaratie pe propria raspundere [...] Regulamentul intern.
...
Angajatorul a intocmit fisa postului, anexa a contractului dvs. individual de munca [...] cu semnatura la angajat.

Poate ca au studiat la sediul firmei dosarul?
Cum obtin copie dupa fisa postului?

Deasemenea scrie ca mi-a incetat activitatea cu 2 zile mai tarziu in instiintarea ITM decat scrie in cartea de munca.

Restul e o instiintare ca ma pot adresa instantei litigii de munca in continuare.
Poate fi o greseala fie in instiintare fie in carnetul de munca dar dvs. stiti cum e corect si pana cand ati primit drepturile salariale.

Puteti rezolva aceste probleme(neconcordanta datei si fisa de post) la angajator sau prin intermediul instantei de judecata.
1. Referitor la data incetarii c.i.m. daca exista vreo greseala aceasta paote fi rectificata.

2. Ca sa obtineti o fisa a postului fie va adresati angajatorului, fie va adresati instantei de judecat (obiect : obligatia de a face) sau daca stiti ca nu apare semnatura dvs , ci alta pe aceasta fisa puteti sa va adresati Politiei pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
Multumesc, am reclamat aceasta politiei acum o luna. Urmeaza sa-i comunic avocatei mele sa adaoge obligatia de a face pe care o mentionati in chemare.

Inca ceva,
CIM nr n de la ITM, a incetat la data d in baza deciziei nr x.
In cartea de munca apare,
..............................., a incetat la data e in baza decizei nr y.

E nevoie de doua decizii diferite sa se desfaca CIM?
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
w0lfshad3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime srl alexandru andra alexandru andra O societate \\"SRL\\" a eliberat o adeverinta unui fost salariat, cu ce drepturi a avut la ei, perioada si spor de vechime....intrebarea este....aceasta ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime itm monageo79 monageo79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine. In data de 12.03.2004 am incetat un contract de munca la o societate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul angajator - neplata salarii, revocare decizie incetare cu somaj ecochina ecochina Buna ziua, vreau sa va rapesc timpul cu o poveste total ciudata ce mi s-a intamplat: Am fost angajata la o firma cu capital strain cu contract normal, pe ... (vezi toată discuția)