avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Gdpr
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Gdpr

Buna ziua! Am lucrat la o multinaționala , in urma unor discuții mi-am dat demisia cu acordul părților. După ce am plecat din companie s-a pus un comunicat cu poza mea in biroul de paza care este la ieșirea din unitate . Este legal și normal ceea ce au făcut conform regulilor GDPR? Acest comunicat a fost văzut de majoritatea muncitorilor și s-a creat o imagine negativă .
Cel mai recent răspuns: nane406 , utilizator 21:10, 2 Februarie 2020
Ce scrie in comunicat si de ce va deranjeaza ce scrie in el?
In urma celor expuse s-a incalcat regulamentul GDPR. Puteti sa va adresati instantei competente.
Buna ziua,
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2020
draghici.sorin, utilizator
Sunt intr-o mare dilema in legatura cu noua legislatie privind prelucrearea datelor cu caracter personal.
Pentru incheierea unor contracte de intermediere (doar intre prestator si beneficiar iar prestatorul fiind societate comerciala), societatea este obligata sa desemneze un responsabil cu protectia datelor sau este de ajuns ca beneficiarul sa ofere consimtamantul.

Am fost sfatuit sa adaug in subsolul paginii "Datele personale din acest contract,în conformitate cu prevederile legii 677, sunt folosite doar in scopul intermedierii" , dar
Legea 677/2001 a fost abrogata prin legea 129/2018 .
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2020
draghici.sorin, utilizator
Daca temeiul legal al prelucrarii datelor este contractul, nu aveti nevoie de consimtamant. Atentie la principiul minimizarii datelor, adica prelucrati DOAR datele necesare incheierii contractului. Trebuie insa informata persoana vizata asupra prelucrarii, informarea fiind un document destul de cuprinzator. Prestatorul trebuie sa incheie si un acord cu dvs. Daca prelucreaza date cu caracter personal sistematic si pe scara larga atunci ii trebuie dpo. Dar asta face subiectul unei analize

draghici.sorin a scris:

Sunt intr-o mare dilema in legatura cu noua legislatie privind prelucrearea datelor cu caracter personal.
Pentru incheierea unor contracte de intermediere (doar intre prestator si beneficiar iar prestatorul fiind societate comerciala), societatea este obligata sa desemneze un responsabil cu protectia datelor sau este de ajuns ca beneficiarul sa ofere consimtamantul.

Am fost sfatuit sa adaug in subsolul paginii "Datele personale din acest contract,în conformitate cu prevederile legii 677, sunt folosite doar in scopul intermedierii" , dar
Legea 677/2001 a fost abrogata prin legea 129/2018 .


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate care presteaza servicii in conditiile art.2 alin.5 din hg 500/2017 ArealExpert ArealExpert Societatea X are incheiate contracte de prestari servicii transmitere date in REGES cu mai multi angajatori . Activitatea preponderenta a firmei este in ... (vezi toată discuția)
Protectia datelor cu caracter personal in cazul angajatilor babysee babysee este legal ca o companie cu sediul in Romania sa furnizeze/sa puna la dispozitie datele personale ale angajatilor sai unei companii din alt stat care are ca ... (vezi toată discuția)
Prelucrare date cu caracter personal de catre alte firme/operatori ang-2012 ang-2012 Buna seara, Acum 10 ani am lucrat in sistem PFA. Intre timp l-am radiat. Din pacate exista o sumedenie de firme care se ocupa cu preluarea datelor ... (vezi toată discuția)