avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am vândut mașina
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am vândut mașina

Am vândut de curând o mașină la un birou de înmatriculări auto era pe numele soției am semnat contractul cu acordul ei după un timp cumpărătorul își vrea bani înapoi cei de făcut
Cel mai recent răspuns: Cici35 , utilizator 10:04, 10 Februarie 2019
Era pe numele sotiei, dar era bun comun? Sau era doar a sotiei? De ce vrea cumparatorul banii inapoi? Ce anume motiveaza? Vreo cauza de nulitate, ceva? Reveniti cu detalii.
Ati avut procura din partea sotiei pentru a desfasura demersurile pentru instarinare bun mobil?
Vehiculul apartinea exclusiv sotiei sau era bun comun ?
Mașina era pe numele soției am achiziționat-o împreună procură nu am avut deoarece ea și-a dat acordul iar cumpărătorul își vrea înapoi bani pe motiv că l-am înșelat că mașina e rablă. El a venit a probato i-am spus că mașina trebuie dusă la service și făcută o inspecție mai atenta . Ne-am întâlnit am făcut actele.

ynocentta a scris:

Ati avut procura din partea sotiei pentru a desfasura demersurile pentru instarinare bun mobil?
Vehiculul apartinea exclusiv sotiei sau era bun comun ?

Atat timp cat cumparatorul a inteles sa achizitioneze bunul mobil fara verificare stare tehnica in unitate autorizata,sa semneze documentele de achizitie auto,este greu sa revina si sa solicite restituirea sumei si a vehiculului
Daca dv nu intelegeti amiabil sa solutionati,posibil ca detinatorul vehiculului sa incerce solutionarea in instanta,care va analiza si se va pronunta asupra motivelor invocate de catre acesta pentru sustinerea pretentiei de anulare documente achizitie auto si revenirea la situatia anterioara
Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte masina Ppaula Ppaula Buna ziua! Am cumparat o masina dar nu am facut actele cu proprietarul, intre timp mi am dat seama ca masina nu e buna de nimic asa ca am vandut o la randul ... (vezi toată discuția)
Radiere fara acte mascool mascool Buna seara. In anul 2008, am vandut un autoturism dacia 1310. Vandut este impropiu zis(nu avem act de vanzare/cumparare) dar la notar am semnat o procura prin ... (vezi toată discuția)
Neinmatriculare auto oblige oblige Buna ziua, Trebuie sa rezolv urmatoarea problema: In anul 2006, o p.f. A vinde catre o p.f. B o masina cu contract de vanzare-cumparare. Ambele persoane merg ... (vezi toată discuția)