avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contract de vanzare cumparare cu autorizatie de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contract de vanzare cumparare cu autorizatie de constructie anulata

Am semnat un contract de vanzare cumparare pentru un apartament intr-un bloc nou aflat in litigiu afland de litigiu la notariat cand am fost ptr a semna actele.DUPA ce am semnat am vazut ca prin acel proces i se anulase constructorului autorizatia de constructie.
Acum acel proces este in faza de recurs la curtea de apel constructorul explicand ca la fond s-a anulat autorizatia de construire dar ca va contesta la curtea de apel decizia.

Este legal sa semnez un contract cu autorizatie de construire anulata? sau e posibil sa fi pierdut banii pentru ca autorizatia de construire este anulata?

Cel mai recent răspuns: NMLaurentiu , utilizator 22:18, 11 Noiembrie 2022
Este forte posibil sa piarda si recursul.
Va trebui sa il chemati in judecata si sa solicitati anularea contratului si restituirea pretului platit, insa actualizat si eventual daune.
Adresati-va unui avocat pentru ca dupa parerea mea, s-ar putea sa nu mai aveti ce recupera in aceasta situatie si ar trebui sa va grabiti.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Nu se intelege de ce ati semnat, din moment ce notarul v-a adus la cunostinta inainte.
Nu este ilegal.
Este posibil sa se autorizeze desfiintarea blocului, eventual pe cheltuiala dvs., deci e posibil nu numai sa fi pierdut acesti bani, ci si altii pe viitor. Pana atunci mai e, exista si varianta intrarii in legalitate, dar urmeaza ani de zile de stres.
Desfiintarea blocului daca se va intampla, se va face intotdeauna pe cheltuiala celui care a construit fara autorizatie.
Daca se pierde procesul la Curtea de apel, nu mai poate fi vorba de nici o "intrarea in legalitate.", procesul avand ca obiect anulare autorizatie de constructie.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Am semnat deoarece blocul este construit si apartamentul meu este terminat. Platisem avans ptr ap meu
Autorizatia de construire exista ea fiind anulata in instanta dupa ce blocul era terminat

Alte discuții în legătură

Buna ziua am cumparat un teren la țara in 2011. cu intabulare ... hyod hyod Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte ... (vezi toată discuția)
Dificultati demolare constructii ilegale guernica guernica Buna ziua, Am intalnit multe pareri potrivit carora o constructie ilegala, odata ridicata (terminata) este foarte greu, daca nu imposibil, sa fie demolata. ... (vezi toată discuția)
intabulare constructie fara autorizatie ContSters72755 ContSters72755 Va rog sa-mi spuneti cum se poate intabula o casa cu teren care a fost construita in anul 2000, fara sa procure autorizatiile necesare pentru constructie. ... (vezi toată discuția)