avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Conditii de calatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Conditii de calatorie

Buna seara!Sunt căsătorită cu un cetățean pakistanez,căsătoria este înregistrată în Registrele Romane.Avem un băiețel în vârstă de 10 luni,ne aflăm în România de 9 luni,iar de 8 luni sotul meu lucreaza aici.Detine un permis de ședere temporară,valabil un an de zile,urmează să îl prelungească în mai.Problema stă în felul urmator:ne dorim să plecăm în Germania,sa muncim si locuim acolo.Care ar fii procedurile si conditiile de călătorie pt soțul meu?Are nevoie de viza?Ce trebuie sa facem?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 10:42, 11 Februarie 2019
ATENTIE, sotul nu este cetatean al unui stat membru UE!!!
Sotul va trebui sa obtina viza germana, dupa care in De va trebui sa obtina permis de sedere cu drept de munca.
Cel mai usor ar fi fost sa se fi declarat refugiat dar cum nu a facut-o in prima tara de intrare in spatiul Schengen (Ro), refugierea politica nu mai este de actualitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunați la Ambasada Germaniei, vă vor spune dacă are nevoie de viză. Fiind membru de familie al unui cetățean UE și călătorind însoțit de dvs. e posibil să nu fie obligatorie.

Doar dacă eram în Schengen era absolut sigur că nu îi trebuie.
Aveti dreptate, Ro+Bg nu fac parte din spatiul Schengen.
In loc de "Cel mai usor ar fi fost sa se fi declarat refugiat dar cum nu a facut-o in prima tara de intrare in spatiul Schengen (Ro), refugierea politica nu mai este de actualitate." trebuie citit:
"Cel mai usor ar fi fost sa se fi declarat refugiat dar cum nu a facut-o in prima tara de intrare in spatiul UE (Ro), refugierea politica nu mai este de actualitate."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul vizelor iacob_raluca82 iacob_raluca82 cetatean pakistanez casatorit cu romanca are nevoie de viza pt a calatori impreuna cu sotia in Suedia ? (vezi toată discuția)
Buna ziua , mă puteți ajuta cu niste informații va rog? nu ... LauraLuo95 LauraLuo95 Buna ziua , Mă puteți ajuta cu niste informații va rog? Nu știu exact unde ar trebui sa întreb.. soțul meu este cetățean chinez ,eu românca ,ne am ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie AuraAyan AuraAyan Buna seara!Sunt căsătorită cu un cetățean pakistanez,căsătoria este înregistrată în Registrele Romane.Avem un băiețel în vârstă de 10 luni,ne ... (vezi toată discuția)