avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare prejudicii de la asigurator, cauzate de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare prejudicii de la asigurator, cauzate de lipsa de folosinta a autoturismului

Salutare!

solicit urgent o parere avizata:

s.c x s.r.l detine proprietatea unui autoturism implicat intr-un accident. Culpa apartine celuilalt participant la trafic, drept urmare repararea masinii se face pe rca-ul lui. Dupa intocmitrea formalitatilor de constatare amiabila, deschiderea dosarului de daune si eliberarea notei de constatare (prima), autoturismul a fost dus in service (un service agreat de compania de asigurari - omniasig). Dupa o lunga perioada de timp in care proprietarul cu buna-credinta a crezut ca lucrurile merg pe drumul cel bun, intr-un ritm decent, am constatat ca asiguratorul nu accepta anumite elemente comunicate de catre service (o piesa pe care, zic ei, nu trebuie sa o acopere). Toata cacealmaua asta dureaza de aprox 6 saptamani, iar dupa interventia mea (cu amenintarile de rigoare) i-am convins sa accepte tot (s-a efectuat o reconstatare). Cu promisiunile celor de la service si de la asigurator, am dedus ca lucrurile se rezolva intr-un final, dar n-as miza pe cuvantul lor. proprietarul vrea o actiune in instanta pentru recuperares prejudiciilor cauzate de asigurator din lipsa folosintei autoturismului. din cate am apucat sa studiez, legea imi permite actiune directa impotriva asiguratorului.

poate cineva sa-mi dea vreun hint pe tema asta? practica nu am gasit in sensul acesta.

a mai intalnit careva o situatie asemanatoare?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 14:26, 19 Noiembrie 2009
Legea nr. 136/1995 si Ordinul nr.20/2008 al C.S.A.
mersi mult!

astea le aveam deja, si m-am si uitat pe ele. intradevar sunt temeiul juridic pe care ma bazez.

intrebam daca cineva a mai facut asa ceva, in ideea daca a intalnit probleme specale sau daca cineva are ceva jurisprudenta in domeniu.

in plus, exista problema dovedirii prejudiciului efectiv, unde as dori un sfat.

ms mult!
Intr-adevar dvs. trebuie sa faceti dovada prejudiciului efectiv si a intinderii acestuia in cazul lipsei de folosinta.
La o societate care utilizeaza auto in activitati usor de cuantificat nu ar fi o problema: transport, livrari la domiciliu - s-ar putea face o comparatie intre cat se incasa inainte pe o ruta si cat dupa, sau costurile cu un eventual auto care a trebuit introdus pentru a-l suplini pe cel aflat in reparatie.
In cazul in care activitatea nu poate fi cuantificata e mai greu.

Poate daca veniti cu ceva precizari suplimentare privind natura activitatilor la care era utilizat auto venim si noi cu idei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întârziere reparație mașinã pe polița rca a soferului vinovat Paharnic Paharnic În 30.11.2013 un aigurat Groupama a tăiat curba, a intrat pe contrasens și mi-a lovit mașina, o Honda Accord din 2007. Am făcut constatare ... (vezi toată discuția)
Vinovatul nu s-a prezentat la constatare vsterian vsterian Buna ziua! In data de 19 Decembrie 2017 am fost implicat intr-un accident minor, in care eu am fost partea bagubita.Am decis pe loc sa completam forumularul ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca culpa comuna mariuspopescu2016 mariuspopescu2016 Buna ziua, Am facut un accident auto in luna septembrie, am fost la politie unde a fost declarata culpa comuna a ambilor soferi urmand sa-mi repar ... (vezi toată discuția)