s.c x s.r.l detine proprietatea unui autoturism implicat intr-un accident. Culpa apartine celuilalt participant la trafic, drept urmare repararea masinii se face pe rca-ul lui. Dupa intocmitrea formalitatilor de constatare amiabila, deschiderea dosarului de daune si eliberarea notei de constatare (prima), autoturismul a fost dus in service (un service agreat de compania de asigurari - omniasig). Dupa o lunga perioada de timp in care proprietarul cu buna-credinta a crezut ca lucrurile merg pe drumul cel bun, intr-un ritm decent, am constatat ca asiguratorul nu accepta anumite elemente comunicate de catre service (o piesa pe care, zic ei, nu trebuie sa o acopere). Toata cacealmaua asta dureaza de aprox 6 saptamani, iar dupa interventia mea (cu amenintarile de rigoare) i-am convins sa accepte tot (s-a efectuat o reconstatare). Cu promisiunile celor de la service si de la asigurator, am dedus ca lucrurile se rezolva intr-un final, dar n-as miza pe cuvantul lor. proprietarul vrea o actiune in instanta pentru recuperares prejudiciilor cauzate de asigurator din lipsa folosintei autoturismului. din cate am apucat sa studiez, legea imi permite actiune directa impotriva asiguratorului.
poate cineva sa-mi dea vreun hint pe tema asta? practica nu am gasit in sensul acesta.
Intr-adevar dvs. trebuie sa faceti dovada prejudiciului efectiv si a intinderii acestuia in cazul lipsei de folosinta.
La o societate care utilizeaza auto in activitati usor de cuantificat nu ar fi o problema: transport, livrari la domiciliu - s-ar putea face o comparatie intre cat se incasa inainte pe o ruta si cat dupa, sau costurile cu un eventual auto care a trebuit introdus pentru a-l suplini pe cel aflat in reparatie.
In cazul in care activitatea nu poate fi cuantificata e mai greu.
Poate daca veniti cu ceva precizari suplimentare privind natura activitatilor la care era utilizat auto venim si noi cu idei.