avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare partajului voluntar pentru terenuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare partajului voluntar pentru terenuri agricole arendate

In urma intocmirii succesiunii, dupa decesul parintilor nostri, eu si fratele meu am hatarat sa efectuam un partaj voluntar asupra unui teren agricol in extravilan aflat in arenda la o societate comerciala. Printre alte acte pe care le detin , notarul imi solicita contractele de arenda si o
adeverinta de la arendas prin care isi da acordul pentru partaj?
Imi puteti explica cum vine asta caci nici arendasul nu stie exact ce trebuie sa-mi dea.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 11:07, 11 Februarie 2019
Buna ziua.

Trebuie sa prezentati notarului contractele de arenda care au fost semnate cu arendasul.
In situatia in care tereneurile au fost date in arednda unei societati comerciale va poate elibera o adeverinta care trebuie sa cuprinda acordul cu privire la iesirea din indiviziune.
daca arendasul este persoana fizica va poate da o declaratie prin care isi exprima acordul cu privire la partaj.

Consider ca notarul va solicita aceste acte pentru ca, la acest moment, contractele de arenda sunt valabile, iar dvs. impreuna cu fratele dvs. o sa deveniti proprietari ai terenurilor in locul parintilor dvs.
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendarea unui teren marusca marusca Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)
Vânzare teren arendat AlexandruMihai AlexandruMihai Bună ziua! Se dă următoarea speță: 1. Bunicul deține 3 ha de terenuri agricole și are un contract de arendă cu Ion, un nepot (din partea soției ... (vezi toată discuția)
Succesiunea e singura solutie? lilianaG lilianaG nu a fost facuta succesiunea dupa parinti,terenurile au fost impartite intre frati si casa este inchiriata~~eu imi platesc impozitele pe terenuri dupa o ... (vezi toată discuția)