avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Recuperare indemnizatie accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Recuperare indemnizatie accident de munca

Buna dimineata !
Vreau sa stiu si eu cum si de unde se recupereaza indemnizatia platita de angajator pentru un concediu m,edical de accident de munca.
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:02, 12 Februarie 2019
Buna dimineata,
Adresati-va la Casa de pensii, aceasta trebuie sa faca plata, in baza legii 346/2002-privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificarile si completarile ulterioare.
Trebuie depusa o copie a procesului verbal de cercetare a accidentului precum si prima parte din FIAM...
Discutati cu dumnealor, va pot indruma mai exact...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul depune exemplare originale, nu copii xerox, dupa PV de cercetare a AM avizat de catre ITM si formularul FIAM la CJP care gestioneaza Fondul national unic pentru AM si BP constituit din contributii obligatorii, lunare, ale tuturor firmelor conform Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 si a Normelor de aplicare aprobate prin ordin comun MMSSF + MSP nr. 450/ 825/ 2006 modificat si completat prin Ordin comun MMSSF+MSP nr. 213/ 363/ 2009.
Detalii gasiti in normele de aplicare ale legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca - calcul concediu medical pentru angajati care nu au stagiu de cotizare de minim 6 luni. IustinAndrei IustinAndrei Sotu are doar 3 luni cu contract ai a suferit un accident de munca a fost lovit de un stivuitor are o plaga la cap de 18 cm și 14 copci contuzie picior stâng ... (vezi toată discuția)
Intrebare pentru ssm - cum poate procede o societate cu cca 230 ... marivasi marivasi Intrebare pentru SSM - Cum poate procede o societate cu cca 230 salariati pentru a incheia contract de asigurare de sanatate cf legii 346/2002? cum se ... (vezi toată discuția)
Accident de munca claudia_edi27 claudia_edi27 Buna ziua,am o rugaminte-vreau sa stiu in cazul in care am suferit un accident de munca pe 25 ian.2014 in cadrul unei firme unde eram angajata de pe 29 ... (vezi toată discuția)