avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul bunurilor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul bunurilor dupa divort

am divortat si acum sunt la partajul cu fosta mea sotie,dar eu am avut o contributie mai mare mai exact totala incit eu am cumparat cu banii mei 2 apartamente si acum as vrea sa va intreb :daca AS VENI CU DOVEZII CA EU AM CASTIGAT MAI MULTII BANII, AS PUTEA SA OBTIN O COTA MAI MARE , ADICA PESTE 50% SI CAM CIT AR PUTEA FII ASA CU APROXIMATIE??????
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:28, 24 Noiembrie 2009
buna ziua
o cota mai mare veti obtine daca veti si dovedi cele spuse, cu inscrisuri si martori de unde sa rezulte veniturile obtinute in timpul casatoriei .
bafta
av dh
Prezumtia de constributie egala a celor doi soti nu e una irefragrabila , asa incat orice proba contrara o poate rasturna.Puteti uza , in acest sens , de orice mijloc de proba , asa incat partajarea sa fie facuta in conformitate cu sumele de bani investite in vederea achizitiei bunurilor in timpul casatoriei.
depinde foarte mult si de probatoriul administrat in cauza !!
in masura in care puteti face dovada contributiei net superioare a dvs. la dobandirea bunurilor comune, aveti sanse .
Buna,
Eu pot sa spun ca am lucrat din 1995 pina in 2007 pe vase de croaziera in USA- m-am casatorit in anul februarie 1999 si am divortat in iunie 2009 In toata aceasta perioada eu am trimis bani in tara, pe numele sotii mele ,prin Western Union si Money Gram , la fel si pe prieteni de ai mei, de pe vas care veneau acasa , in Romania. Am vorbit cu cei de la Money Gram si cei de la Western Union , si imi pot da un istoric al meu cu toti banii trimisii din USA catre Romania, pe toata perioada-cam acestea ar fi probele mele . In schimb ea a stat acasa,si a fost angajata cu 4 ore de munca pe zi.Avem si un baietel de 9 ani , care acum este la ea,dar a locuit si a crescut , de cind sa nascut si pina in prezent la soacra mea-pot dovedii ca ea ,nu a fost implicata in cresterea copilului.Sper sa reusesc , dar as vrea sa stiu cam care este procentul max. care pot sal obtin la partaj- in %-, ca sa-mi fac calculul daca merita sa merg mai deoparte sau nu merita costurile cu judecata pe care trebuie sa le platesc.
va multumesc
daca dovediti ca ati avut contributie mai mare , solicitati acest lucru instantei.

Alte discuții în legătură

Sanse de a recupera banii dorin1960 dorin1960 Buna ziua tuturor Am o mica problema si as dori sa stiu daca se poate sa fiu indrumat.Am cunoscut o fata pe internet, si i-am trimis niste bani,prin Western ... (vezi toată discuția)
Modalitati de plata sulta loanabelciu loanabelciu Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti ce modalitati de plata sunt acceptate in instanta pentru plata sultei (mai bine zis avem un apartament cu 3 camere ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani, ce sanse sunt? mariedecosta mariedecosta Buna ziua.ici un fel de hartii Va expun pe scurt cazul meu si va rog sa ma indrumati daca se poate. Am cunoscut un baiat pe internet,am avut o relatie de ... (vezi toată discuția)