avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul bunurilor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul bunurilor dupa divort

am divortat si acum sunt la partajul cu fosta mea sotie,dar eu am avut o contributie mai mare mai exact totala incit eu am cumparat cu banii mei 2 apartamente si acum as vrea sa va intreb :daca AS VENI CU DOVEZII CA EU AM CASTIGAT MAI MULTII BANII, AS PUTEA SA OBTIN O COTA MAI MARE , ADICA PESTE 50% SI CAM CIT AR PUTEA FII ASA CU APROXIMATIE??????
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:28, 24 Noiembrie 2009
Am un apartament , bun comun cu sotia mea,unde locuim eu , ea si copilul de 9 ani.Ea este de acord sa ma despagubeasca,dar nu are toti banii si are vrea sami dea in rate-dar eu nu sunt de acord sa primesc despagubirea in rate . Va rog sa-mi spuneti daca ma poate obliga legea sa accept RATELE EI sau se scoate la vanzare de catre instanta,prin licitatii.?
va multumesc
in cazul in care coproprietarul caruia i se atribuie bunul imobil nu plateste in termenul stabilit de instanta sulta, aceasta , prin incheiere, va dispune vanzarea imobilului prin buna invoiala a partilor ori prin licitatie.
in cazul in care s-a dispus ca vanzarea bunului sa se faca prin invoiala partilor, instanta stabileste si un termen in care aceasta va fi efectuata.
acest termen nu poate fi mai mare de 6 luni.
daca in acest termen nu se realizeaza vanzarea prin invoiala partilor, instanta, va dipsune ca aceasta sa se realizeze de catre executorul judecatoresc.
in acest caz, partile vor avea de pierdut !! :sorry:
buna
copropietarul caruia i se atribuie ap este de acord sa plateasca sulta DAR, problema este ca ea are un salariu de 6oo lei pe luna si trebuie sa traiasca si , ea si copilul si ia vrea sa-mi plateasca esalonat vreo 100 de lei pe luna in nu stiu citii anii, 20- 30 de anii.Intrbarea mea este:instanta poate accepta platirea sultei , esalonat pe 20-30 de anii sau toti banii odata?
va multumesc
Instanta , tinand apreciind probele la dosar poate dispune si plata sultei esalonat, desi , sincer nu am intalnit mai mult de 3-4 rate. In orice caz eu va sfatuiesc sa va angajati un avocat bun, sa nu aveti surprize( mai ales ca i s-a si incredintat minorul)
parerea mea este ca nici instanta nu va admite cererea reclamantei , in sensul dorit de dansa, adica de a plati esalonat cate 100 ron lunar , timp de 10-20 de ani !!
sincera sa fiu nu am intalnit astfel de cazuri in practica . #-o
dvs. trebuie sa va sustineti punctul de vedere, sa invederati instantei ca nu sunteti de acord cu aceasta modalitate de plata propusa de sotie.
cel mai probabil se va acorda un termen in vederea vanzarii imobilului prin buna invoiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse de a recupera banii dorin1960 dorin1960 Buna ziua tuturor Am o mica problema si as dori sa stiu daca se poate sa fiu indrumat.Am cunoscut o fata pe internet, si i-am trimis niste bani,prin Western ... (vezi toată discuția)
Modalitati de plata sulta loanabelciu loanabelciu Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti ce modalitati de plata sunt acceptate in instanta pentru plata sultei (mai bine zis avem un apartament cu 3 camere ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani, ce sanse sunt? mariedecosta mariedecosta Buna ziua.ici un fel de hartii Va expun pe scurt cazul meu si va rog sa ma indrumati daca se poate. Am cunoscut un baiat pe internet,am avut o relatie de ... (vezi toată discuția)