avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie girant de la societate recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie girant de la societate recuperari creante

O cunostinta de- a mea, la care sunt girant, nu si-a achitat creditul de nevoi personale la Banca Raiffeisen, banca a cesionat debitul firmei de recuperari EOS , iar eu am primit somatie de plata ( prima)de la firma de recuperari .
Creditul imprumutat a fost 4600 de euro, pt o perioada de 5 ani din 2004, iar somatia de plata de la EOS este de 4700 euro din care: 2900debit neachitat si 1800 penalitati.
Firma EOS ma someza sa achit aceasta suma in 48 de ore, altfel urmeaza procedura de executare silita;
Problema mea este ca:
- eu, desi nu mi-am schimbat adresa de domiciliu, nr de telefon, loc de munca, de la Banca Raiffeisen, nu am primt nici o instiintare sau telefon ca sunt probleme cu plata creditului. Nu ar fi trebuit ca banca sa ma instiinteze in calitate de girant?;
- in momentul incheierii contractului nu am primit nici un copie dar firma EOS spune ca m-am angajat irevocabil sa-i achit debitul titularului.
- titularul de credit si-a schimbat adresa de domiciliu, numarul de telefon, nu are serviciu in tara, lucreaza in strainatate la negru si nu cred ca are alte bunuri pe nume lui, daca banca nu mi-a dat mie macar un telefon cu atat mai putin nu cred ca sa obosit sa-i afle noul domiciliu sau alte date despre titular.
- ca girant, am depus la dosar adeverinta de salarit si copie dupa cartea de munca, ce mi se poate intampla : EOS imi va face poprire pe salariu sau imi poate lua si apartamentul?
- eu cum ma pot apara ? cum pot sa scap de aceasta situatie? titularul de credit nu-mi mai raspunde la telefon si nu stiu cum sa dau de el. Nu-i drept sa platesc niste bani de care nu am beneficiat, sa achit niste penalitati pentru ca banca nu m-a instiintat, banca nu a gresit cu nimic?e drept ca titularul care a luat creditul, si-a schimbat domiciliu fara sa anunte, lege sa fie tot de partea lui?
Astept cu disperare sfaturile dumneavoastra si multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:51, 22 Noiembrie 2009
Asa este, nu e corect ca cineva sa imprumute niste bani si altcineva sa achite datoria, moral vorbind.
Legal insa, acel contract e perfect legal, ati semnat si ati fost de acord ca, in situatia in care beneficiarul nu isi achita ratele, sa le achitati dvs. In continutul contractului poate fi si o clauza prin care, in caz de neplata a unui anume nr. de rate, intreg creditul devine exigibil si banca poate sa ceara intreg imprumutul neachitat si penalizarile la zi. Ma poate exista si prevederea renuntarii urmaririi in ordinea de preferinta, intai asupra imprumutatului si ulterior asupra girantului, de asemenea, nu exista obligatia, inscrisa la vremea anului 2004 de a fi anuntat si e bine ca dvs. sa va cautati prietenul pentru a sta de vorba serios cu el, intrucat acea firma poate sa va execute silit, pana la concurenta sumei pe care o datoreaza titularul de credit.
cel mult, se poate discuta asupra cuantumului sumei datorate.
Excroci sau NEMERNICI sint cei de la EOS-KSI Am si eu o problema cu indivizii astia Zic ei sa ma duc eu la Raiffeisen sa le aduc documente ca ei nu au.
Cind au cumparat creanta nu au cerut si actele doveditoare creantei?Pe mine m-au instiintat ca am o datorie pentru un contract din 2004 fara a mi se comunica data efectuarii ultimi plati. Cum pot sa ma apar?
:offtopic: interventie moderator

User vrica

Va rog frumos sa nu mai folositi cuvinte ofensatoare la adresa anumitor persoane (juridice in cazul dvs.).Ati mai deschis un topic unde ati folosit jigniri la adresa persoanei fapt ce incalca regulamentul acestui forum.
Pe acest forum se discuta idea, nu persoana!
Va multumesc frumos, anticipat, pentru intelegere.:)
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanțe prin executor judecătoresc de la girant. florea_ctin florea_ctin Bună ziua. Va adresez o întrebare legat de situația în care se află un coleg de muncă. Undeva prin anul 2004 un fost coleg S.O. a făcut un împrumut ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Consecinte la incetarea platilor unui credit titiC titiC buna ziua,as dori sa-mi spuneti si mie ce pot executa o firma de recuperari ptr. un rest de 4.500 RON ramas neachitat la banca din 2004,la un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)