avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV de constatare a contraventiei, majorare la 60 de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV de constatare a contraventiei, majorare la 60 de zile dupa contestare

Buna ziua,

In 04.2014 am contestat in instanta un PV de suspendare permis 30 de zile. In 12. 2018 am primit sentinta prin posta, am pierdut in fata Politiei rutiere. Am asteptat (gresit?) sa primesc instiintare de la Politie pentru predare permis.
In 02.2019 am primit adresa de la Politie sa predau permis, cu majorare de la 30 la 60 de zile pentru ca nu am predat permis dupa sentinta in termen de 15 zile (art 118, alin. 4 si 5) - fapt de care eu nu stiam.
1. este corecta majorarea, tinind cont ca eu am schimbat permis in 2018, deci am fost la Politie si nu au zis nimic??
2. nu exista prescriere contraventie, tinind cont ca au trecut 5 ani?

Multumesc,
Misu
Cel mai recent răspuns: Mihnea Dorian , utilizator 15:40, 15 Februarie 2019
Politia a procedat legal.
Politia a procedat ilegal, suspendarea trebuia sa inceapa dupa termenul de 15 zile in care trebuia sa predai permisului.
Legea e foarte clara in acest sens.
Trebuie contestata decizia in instanta, pe speta asta instanta suprema l-a achitat pe ghita in dosarul conducerii cu permisul suspendat. Plus ca mai sunt si alte decizii ale instantelor care confirma ce spun eu.
Dn aprilie 2014 pana in februarie 2019, oricum ai socoti termenul de predare a permisului de conducere a fost depasit. Prin urmare, majorarea perioadei de suspendare este legala.
Procesul verbal de contraventie impreuna cu toate masurile pe care le contine sunt suspendate pe timpul timpul desfasurarii procesului si numai pana la data ramanerii definitive a solutiei data de instanta(daca este mentinut) astfel dupa termenul de 15 zile suspendarea trebuie sa inceapa chiar daca permisul nu e predat.
Unde scrie in lege ca politia poate pune in aplicare masurile dintr-un proces verbal dupa ani de zile ? Ce rost ar mai avea atunci o decizie definitiva ?
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
Mihnea Dorian, utilizator
Art. 121 din OUG 195 /2002 spune ca executarea sancțiunii complementare se prescrie în același termen cu cel al sancțiunii contravenționale principale. Aceasta sancțiune a fost amenda, care are un termen de prescripție la executarea silita cf. art. 705 din codul de procedura civila, de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere mabodan mabodan Am contestat un p.v. si am pierdut contestatia ramasa definitiva,in cat timp de la comunicare trebuie predat permisul? (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Ziua.Mi-a fost suspendat permisul pentru o necedarea de prioritate unui pieton,in urma cu 2 ani.Astazi am primit ca nu s-a aprobat recursul si trebuie sa ... (vezi toată discuția)