avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis dosar din 2011
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis dosar din 2011

Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30.
S-a dispus asta printr-o sentinta civila definitiva si irevocabila din luna Septembrie 2011 cand Judecatoria mi-a respins plangerea contraventionala la un proces verbal datat din Aprilie 2011.
De ce nu am primit-o atunci in 2011 si o primesc acum in 2014????
Mai e ceva de facut?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:18, 14 Martie 2014
buna ziua ,

pana acum s-a judecat dosarul dumneavoastra .
sentinta este irevocabila si definitiva si trebuie sa predati permisul pentru perioada mentionata .

detinerea lui in continuare duce la prelungirea perioadei de "pieton" , adica , cu cat il dati mai tarziu (peste 5 zile), abia de atunci se vor calcula cele 90 de zile+inca 30 .

daca conduceti in aceasta perioada , intrati sub incidenta altor legi , conducere fara permis .
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
ContSters315672, utilizator
pai sentinta definitiva si irevocabila a fost data in 2011. iar din 2011 si pana in 2014 s-a judecat in ce sens? ce s-a facut in tot acest timp?
pot sa cer o reducere la 30 de zile dupa care sa dau testul 13 din 15?
Dumnavoastra ati depus o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie si aveati obligatia sa urmariti finalizarea procesului. In calitate de conducator auto trebuie sa cunoasteti prevederile codului rutier, respectiv, OUG 195.
Daca ati reintrat in posesia permisului prin depunerea unui certificat de grefa pe documentul pe care l-ati semnat la politia cand v-a fost restituit permisul scrie ca ati luat la cunostinta despre faptul ca trebuie sa predati permisul in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hot. judecatoresti iar in caz contrar veti beneficia de bonusul de 30 de zile.
Politia s-a sesizat ca nu ati predat permisul in termenul prevazut la art. 118 si atunci v-a trimis instiintarea sa predati permisul.
Politia nu avea obligatia sa va informeze ca trebuie sa predati permisul deoarece acest lucru este prevazut in art. 118 alin. (4)

Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere. –
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Salutare,
IPJ are la dispozitie 6 luni de la data ramanerii definitive a deciziei sa iti trimita acea dispozitie (daca nu s-a schimbat ceva intre timp).
Formuleaza contestatie sau verifica si tu cu un avocat, nu este normal asa ceva...
mihaialx a scris:

IPJ are la dispozitie 6 luni de la data ramanerii definitive a deciziei sa iti trimita acea dispozitie


iar contravenientul sa predea permisul in termen de 15 zile de la data pronuntarii.;)

Nu este normal asa ceva!:-/
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2014
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Ziua.Mi-a fost suspendat permisul pentru o necedarea de prioritate unui pieton,in urma cu 2 ani.Astazi am primit ca nu s-a aprobat recursul si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Cand trebuia predat permisul? ADRIANAX ADRIANAX Revin la rugamintea mea: -ma aflu in urmatoarea situatie: Am depus la politia Slatina permisul de conducere si certificatul de grefa in data de 24.febr.2011 ... (vezi toată discuția)