avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Amendare pentru anulare rezervare hotel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Amendare pentru anulare rezervare hotel

Buna ziua! In data de 28 ianuarie 2019 am facut rezervare la Hotel Casa Andu, Busteni, pt perioada 11.02 - 19.02, 1 camera, prin aplicatia Booking.ro. In data de 11.02.2019 am cerut anularea rezervarii, din motive legate de sanatatea copilului - o viroza sezoniera care a debutat in noaptea de 10 spre 11 feb 2019. Cererea de anulare a fost acceptata, insa, SURPRIZA! Am fost anuntata de catre Hotel Casa Andu ca sunt obligata sa fac plata unei nopti de cazare (cont bancar) , ca urmare a cererii de anulare a rezervarii camerei, in caz contrar se va recurge la chemarea mea in instanta!
1.Va rog sa imi spuneti daca este sau nu un abuz, sau daca este conform vreunei legi in vigoare - pana in prezent, nu am auzit de o asemenea... si sunt absolut constrernata si revoltata!
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
ssimionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 12:46, 19 Februarie 2019
Faptul ca unitatea hoteliera/de cazare nu afiseaza pe site-ul ei conditii de penalizare in caz de non-respect al rezervarii nu este relevant pt aceasta speta!!!
Utilizatorul specifica fara drept de apel ca rezervarea s-a facut pe booking.ro, ori pe booking.ro o rezervare se poate anula in termen de 24H inainte de data si ora de intrare in cazare specificata.
Deasemenea, conditiile de rezervare booking.ro nu precizeaza nici un caz de forta majora care ar permite anulari juridic justificate.
Deci, ceea ce face justitie sunt datele de pe booking.ro nu ceea ce crede si gandeste utilizatorul.
In strainatate se va incasa in astfel de situatii totalitatea sumei datorate in caz de litigiu, in caz de inteligenta comerciala se va putea negocia pt a achita numai 3 nopti dintr-un sejour de 7!!!
Deci, faptul ca utilizattorul considera cele relatate ca abuz este nerelevant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezervare prin booking,neonorata de pensiune! JASCU RALUCA JASCU RALUCA Buna seara.In data de 11.10.2018 am facut rezervare la o pensiune si am primit mail cu nnumarul rezervarii la ora 23,35 .Surpriza a aparut in jurul orei 2 cand ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la booking.com Razwy Razwy Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. in legatura cu urmatoarea problema: in luna august am calatorit in Macedonia si am rezervat o cazare pentru 3 nopti ... (vezi toată discuția)
Rezervare anulata gheoiu gheoiu acum 4 luni am facut o rezervare prin net la un site cunoscut, booking, acesta se ocupa cu rezervari de camere, pensiuni apartamente pt un concediu etc. acum ... (vezi toată discuția)