avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DRUM DE ACCES
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DRUM DE ACCES

Proprietarul unui teren poate face drum de acces [drum public] pe propritatea lui unde vrea el, chiar langa casa mea , fara sa imi ceara acordul?
Cel mai recent răspuns: palade emilian ionel , utilizator 17:09, 3 Aprilie 2019
Buna ziua,
Drumul e pe terenul lui?
Daca DA atunci omul il face pe unde ii este lui mai comod.
Depinde.
Dacă face drum public şi schimbă destinaţia imobilului, prin construcţie, a terenului, are nevoie de acordul vecinului şi acord de la Primărie. Mai ales dacă se aproprie de terenul tău până la o anumită distanţă stabilită de lege (habar nu am care este în zona ta).
Este o construcţie şi deci trebuie autorizaţie, chiar dacă nu face altceva decât să toarne pietriş.

Dacă prin această activitate îţi cauzează neplăceri, tulburări ale liniştitei posesii prin poluare, noxe, zgomot şi efecte negative, poţi primi o despăgubire în urma unui proces sau a unei înţelegeri între părţi.

Dacă ai veni cu detalii poate îţi voi da un răspuns mai clar.
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2019
Albert Kurtyan, Consilier juridic
A facut un cartier de vile in spate ,in planul 2 si drumul care ocoleste pana acolo este mai rau si neasfaltat. A tras canalizare pe terenul lui ,prin spatele casei mele [1 metru ] pina la cartierul de vile si are in proiect sa faca drum de 9 metri prin spatele casei mele care este la o jumatate de metru de gard, care sa fie drum public [Cred ca il cedeaza primariei ] si sa ajunga mai usor la vile. Cum pot stopa constructia acestui drum? Are nevoie de acordul meu? Poate face drum fara acordul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari in ansambluri de vile ? Traian V Traian V Buna ziua, locuiesc intr-un ansamblu de vile la marginea Bucurestiului. De multe ori s-a incercat formarea de asociatii de proprietari dar care au fost ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari in ansamblu de vile Traian V Traian V Stimati domni/doamne, va rog sa imi spuneti si mie [u]ce obligatii[/u] am daca intr-un ansamblu de vile eu nu sunt membru al asociatiei ? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru functionare magazin la parterul blocului mirela_v mirela_v Buna ziua. Sunt presedinta unei asociatii de proprietari. Parterul blocului este prevazut, din constructie, cu magazin la parter. Proprietarul spatiului s-a ... (vezi toată discuția)