avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACTE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACTE DE MUNCA

Un salariat cu norma intreaga la o societate comerciala poate sa incheie un al 2- lea contract individual de munca cu norma intreaga la a doua societate comerciala,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 18 Februarie 2019
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, se poate incheia un alt c.i.m. cu norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai exista un c.i.m. cu norma intreaga.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate lucra un militar cu contract de 2 ore in alta parte? Amatioae Elena Amatioae Elena un militar poate avea un al 2-lea loc de munca cu contract pe 2 ore ca manipulant? (vezi toată discuția)
Contract de muncă iulianmoldovan77 iulianmoldovan77 Buna. In cazul in care eu sunt angajat la o societate comercială cu contract de munca de 8 ore, pot sa mă angajez si la s.c. nouă infiintata recent de mine? ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca simultante full-time vromeo1 vromeo1 Buna ziua, As dori sa stiu daca, conform legislatiei, pot avea 2 locuri de munca cu norma intreaba. Sunt deja angajat cu norma intreaga si negociez ... (vezi toată discuția)