avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Prescriere datorii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Prescriere datorii

Buna ziua ! Am avut o firma Intrepr. individuala si am reziliat-o acum 3 ani .
Cei de la fisc tot imi trimit acasa impuneri , cu toate ca actele de reziliere le-am trimis prin posta cu confirmare de primire pe care au semnat-o deci au luat la cunostinta acest fapt , eu nefiind in tara.
am avut in schimb 3200 lei restanta de plata care sa-u transformat in trei ani in 26100 lei cu penalizari si majorari si etc ce mai pun ei . Deci prejudiciul meu la stat era de 3200 lei pe care as fi dispusa sa-l platesc dar nu si majorarile . Cum sa procedez, va rog sa-mi spuneti ? mai exista art. cu prescrierea datoriilor daca trec 3 ani ? sau daca vreau sa platesc decat prejudiciul cum procedez?
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: roryana , utilizator 13:15, 26 Februarie 2019
Se pare ca pe undeva ati cam vrut sa "fortati o scapare de datorii". Si cu aceasta"actele de reziliere le-am trimis prin posta cu confirmare de primire pe care au semnat-o deci au luat la cunostinta acest fapt". Nu e corect cum ganditi caci una e sa primeaca niste acte si alta sa si fie in regula. Caci si la ghiseu daca va duceati si ceea ce ati considerat dumneavoastra ca ar fi in regula se putea foarte bine din punctul lor de vedere sa nu fie si nu le luau in consideratie.
Si chiar daca ati radiat intrepinderea individuala de la registrul comertului, datoriile care erau la data radierii dar si cele care poate sa fi aparut dupa, adica pentru ca poate dumneavoastra nu ati depus vreo declaratie sau nu ati declarat corect, si ei v-au descoperit ulterior radierii, trec pe persoana fizica si pot fi urmarite in continuare de finante,
Firma poate fi urmarita din punct de vedere fiscal si ulterior radierii timp de 5 ani, adica si urmarirea datoriilor.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Buna ziua!
Da intradevar am trimis actele prin posta pentru ca eu sunt de 8 ani la fata mea in Polonia sa am grija de nepoti , deci nu am putut personal sa merg la Fisc. In cea ce privesc majorarile am inteles ca nu se pot pune majorari mai mult decat dublul sumei ori la mine fata de 30 mil. s-au pus de 9 ori pana la 260 mil la ora actuala . Si apoi nu mi se pare corect sa ma mai impuna azi , odata ce societatea nu exista , la cevenit ma impune fiscul?Eu as fi de acord sa dau prejudiciul meu de 30 mil si sa -m9i scada majorarile astfel scap si eu de datorie , ia si fiscul niste bani , deoarece imi tot vin titluri executorii , ori eu nu am ce da , nu am casa , nu am masina , nu am conturi bancare , nu am pamant , nu am pensie ori salariu , stau la fata mea si ma intretine ea la ora actuala , deci ar fi si ei in pierdere banuiesc.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate aura2014 aura2014 Buna ziua ! Am o societate de vreo 7 ani si nu a prea mers activitatea. Mai mult acum un an mi-a murit si sotul, am cheltuit foarte multi bani cu el cu ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere de la cas ambrafirst ambrafirst Am primit o decizie de impunere de la Casa de Sanatate in martie, dar este calculata si datata din februarie pentru plata contributiei pe ultimii 5 ani/ ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau radiere pfa norma de venit alex16css alex16css Buna ziua. Urmeaza sa plec din tara pe o perioada nedeterminata si doresc sa inchid sau sa suspend PFA. Exista o perioada maxima pe care PFA se poate ... (vezi toată discuția)