avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am montat camera de supraveghere la balcon si vecinul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am montat camera de supraveghere la balcon si vecinul de la casa de peste drum a facut plangere penala.

Buna ziua.
Pentru ca am niste vecini foarte agresivi fizic si verbal, am instalat o camera de supraveghere la balcon (eu locuind la etajul 4) sa am macar un sentiment de siguranta si vecinul care locuieste la casa de peste drum, a depus plangere penala impotriva mea si am fost chemat la politia municipala sa dau cu subsemnatul, solicitandu-mi-se sa scot camera sau dosarul va ajunge in instanta.
Am instalat camera dupa ce am gasit masina parcata pe strada din fata blocului avariata de un alt autoturism si ulterior zgariata din fata pana in spate cu un obiect ascutit. Acest vecin mentionat mai sus, m-a chemat si a zis ca il spionez si ca as fi informator la politie si daca nu scot camera, imi distruge masina cu ciocanul. Imediat ce i-am zis ca nu voi lua camera, a lovit masina cu piciorul sub ochii mei si apoi a incercat sa ma loveasca cu pumnul.
- as dori sa stiu daca este intr-adevar infractiune sa montezi o camera, fara a folosi acele inregistrari (mai ales ca unghiul de vizualizare a camerei acopera strict strada si in niciun caz gardul vecinului),
- pot fi chemat in instanta daca refuz sa scot camera?
- exista vreo solutie sa pastrez camera si sa nu platesc ulterior amenzi sau sa ma aleg cu dosar penal? (camera nu este montata cu autorizatie).

Va multumesc mult pentru timpul d-voastra si pentru orice sfat ajutator.
Cu stima,

Adrian
Cel mai recent răspuns: AdrianZet , utilizator 20:08, 19 Februarie 2019
Instalarea de sisteme de supraveghere se poate realiza legal,numai cu respectarea normelor in domeniu
In special la imobile de locuit in comun,instalarea sistemelor de supraveghere se poate realiza numai cu acordul individual al tuturor vecinilor si al asociatiei de proprietari
Pentru a indeparta situatii neplacute este de preferat sa parcurgeti procedura legala
Chiar daca primiti amenzi,in final veti fi obligat fie sa parcurgeti procedura legala fie sa dezafectati sistemul de supraveghere
In fapt este vorba despre caracterul datelor preluate si stocate care intra sub incidenta legii speciale
Multumesc pentru raspuns. Ce ma deranjeaza maxim este modul in care se petrec lucrurile. Cand am depus eu plangere la politie ca am fost atacat verbal si fizic de vecinul mentionat mai sus, am fost intrebat daca am martori, dovezi (si din cate stiu acesta a fost doar atentionat de politisti iar eu pentru ca doresc doar sa ma protejez si sa ma simt putin mai in siguranta, pot fi santionat penal doar pentru ca am instalat o camera) ...insa, in cazul de fata,a fost suficient doar sa declare vecinul ceva si nu s-a facut absolut nicio verificare, nu am fost intrebat nimic de nimeni (pana la urma poate fi doar o camera falsa si cum ar putea dovedi vecinul sau altcineva cele sustinute in plangerea penala?!)

- Daca de exemplu scot camera si las carcasa, doar pentru a crea un "disconfort" celor cu rele intentii, as putea avea de suferit ulterior?

(Nu doresc sa spionez si nu am nicio intentie de a folosi inregistrari sau ceva de genul, doar sa descurajez aceste comportamente total necivilizate, stiind ca ar putea fi urmariti de cineva..)
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
AdrianZet, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere video, vecinul supravegheaza proprietatea mea. OlariuClaudiuMihai OlariuClaudiuMihai Domnilor, am nevoie de ajutor. Stau la casa, iar vecinul de vis-a-vis de locuinta mea si-a montat o camera de supraveghere in curte, la inaltime, pentru a ... (vezi toată discuția)
Montare camera supraveghere pt masina mea dorinserban dorinserban Datorita incidentelor tip furt de pe autoturism dar si unor personaje dubioase care trec pe strada as vrea sa montez o camera exterioara care sa supravegheze ... (vezi toată discuția)
Camera supraveghere Bolo77 Bolo77 Locuiesc la parter si doresc sa montez o camera de supraveghere undeva langa geam(deci pe proprietatea mea) pentru a monitoriza masina din parcare. Este vorba ... (vezi toată discuția)