avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii persoane cu dizabilitati
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii persoane cu dizabilitati

Daca o persoana cu dizabilitati care momentan este ingrijita acasa cu asistent personal va fi internata intr-un centru specializat ( are alzhaimer ,dificultati motorii si incontinenta urinara) se va suspenda pensia de handicap, sau doar cea pentru asistent personal?. In momentul de fata beneficiaza de pensie de handicap si cea pentru asistent personal insa datorita evolutiei bolii situatia nu mai poate fi mentinuta.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
Maria2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anetan , utilizator 23:20, 13 Martie 2022
Nu există pensie de handicap. Probabil beneficiază de o INDEMNIZAȚIE de handicap, care nu o mai poate primi dacă este internată la un azil de stat. Ambele indemnizații de însoțitor și de handicap vor fi suspendate dacă azilul este de stat.
Dar este vorba doar despre un proiect de lege care inca nu a fost aprobat din cate stiu eu. Inteleg ca indemnizatia de insotitor sa se suspende insa cea de handicap nu. Cum poti ingriji acasa o persoana cu atatea probleme?
Bătrâna are indemnizație de însoțitor și ajutor de handicap grd 1 .pana acum a locuit in apartamentul ei proprietate personală îngrijită de un însoțitor. Dar starea sănătății s-a deteriorat grav și a trebuit internata intr-un azil privat . Își va pierde drepturile banesti pe care le primea pe baza certificatului de handicap sau le poate folosi pt plata azilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație de handicap pentru demență mihaela_2 mihaela_2 Bună ziua, Am situația următoare: - bunicul este diagnosticat cu demență mixtă si Parkinson, cu referate medicale de la comisie care atestă lucrul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap pavady pavady as dori sa stiu daca o persoana cu handicap (boala alzheimer) care primeste pe langa pensia de handicap si indemnizatie de insotitor, in momentul in care este ... (vezi toată discuția)
Dementa senila degenerativa mixta. DanValentinMarcu DanValentinMarcu Tatal meu are acest diagnostic de dementa degenerativa mixta si este foarte greu de ingrijit. Are domiciliul pe buletin in Bucuresti si gradul de handicap si ... (vezi toată discuția)