avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract arenda

Buna seara!
Tatal meu doreste sa rezilieze contractul de arenda pentru neplata la timp a arendei. Arenda in natura trebuia data la 45 de zile dupa recoltarea culturii, iar in cazul arendei in bani, plata se face pana la 45 de zile de la recoltare - conform contractului.
In contract se stipuleaza ca ”in caz de neexecutare culpabila a obligatiilor de catre una din parti, contractul se considera reziliat de drept fara interventia instantei.”
Este suficienta notificarea lui de catre tatal meu si asteptartea unui raspuns din partea acestuia, sau este necesar sa se adreseze instantei de judecata direct?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de arendă. bună ziua am incheiat anul trecut ... andreiandrei andreiandrei Reziliere contract de arendă. Bună ziua Am incheiat anul trecut un contract de arendă pentru un teren arabil. În contract este scris ca arendașul ... (vezi toată discuția)
Contract arenda CatalinaDaescu CatalinaDaescu Buna ziua, Tatal meu a semnat in 2016 un contract de arenda cu o societate comerciala pentru 4 ha de teren pe o perioada de 7 ani. Printre clauze este aceea ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)