avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... indemnizatia sociala sau pensia minin garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

indemnizatia sociala sau pensia minin garantata

Buna ziua ma numesc vaduva nici si am si eu o intrebare daca se poate
Sunt persoana cu handicap grav cu asistent personal,handicapul il am de la varsta de 4/5 ani,si nu am cotizat la casa de pensii nici macar o zi.
In concluzie pot beneficia de pensia minima garantata sau indemnizatia sociala?sau cum se numeste actua!
Intreb deoarece azi am fost pentru evaluare si doamna asistenta ma intrebat daca am vechime in munca,pentru ca zis ca incepand cu ianuarie 2018 legea sa schimbat si trebuie sa am minim de cotizare in sistemul de pensii.
deci daca pot beneficia conform carei legi si articol as avea acest drept?
Multumesc Frumos
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:21, 26 Februarie 2019
Fara un mic stagiu de cotizare nu puteti beneficia de pensie(indemnizatie minima pentru pensionari).

Detalii, aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie mimima social garantata Maria elvira Maria elvira Am o sora care beneficiaza de pensia de handicap de 272 lei.Ce demersuri se pot face pentru a beneficia de pensia minima social garantata?Multumim anticipat ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa beneficiez de pensia minima garantata? vatamaria vatamaria Am lucrat 1 an cu o jumatate de norma ca profesoara in anul scolar 2001-2002 dupa care am inceput sa sufar de o grava boala psihica. Beneficiez de indemizatie ... (vezi toată discuția)
Majorare a punctului de pensie CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti. Dupa legea pensiilor ce asteapta sa fie promulgata de presedinte, persoanele care in viitor vor fi considerate ... (vezi toată discuția)