avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu și soțul vrem să ne facem testament la notar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu și soțul vrem să ne facem testament la notar unul în favoarea celuilalt, are valoare juridică?

buna ziua!eu si sotul vrem sa ne facem testament la notar unul in favoarea celuilalt,are valoare juridica?este recunoscut?nu avem copii,doar sotul din prima casnicie si vrem sa evitam eventuale neplaceri .miltumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 11:38, 3 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent cui lasati casa sau rezerva succesorala, lasati dreptul de abitatie (adica de a locui si folosi) pana la moarte celuilalt. Mostenitorul nu are cum sa fie evacuat sau actul atacat decat cu extrem de mici sanse. Cel mai bine mergeti la notar si faceti actul si respectati rezerva succesorala a fiului. Chiar si obtinand rezerva succesorala, fiul nu va putea sa va evacueze. Discutati toti 3 si incercati sa va intelegeti, apoi mergeti la notar si puneti totul in scris. Aproape pentru fiecare vine o vreme cand are nevoie de ajutor, sustinere si cineva alaturi. Vorba dulce, mult aduce.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, suntem soț, soție și avem câte 1 copil din prima ... Liesse Liesse Bună ziua, suntem soț, soție și avem câte 1 copil din prima căsnicie. Impreuna nu avem copii. În cazul unui deces, suntem la mana copiilor? Avem ... (vezi toată discuția)
Unul dintre soti moare, mai sunt 2 copii reveilquidam reveilquidam Buna ziua, Intrebarea mea concreta se refera la testamentul olograf. Bunicul meu a redactat de mana un testament olograf semnat NUMAI DE EL in care decide ... (vezi toată discuția)
Buna seara detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala ... Raul611 Raul611 Buna seara Detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala sotie. Cu actuala sotie nu am copii, dar am un fiu dintr-o alta casnicie. In caz de decesul ... (vezi toată discuția)