avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decizie de impunere din oficiu
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decizie de impunere din oficiu

O societate nu a depus decontul de TVA pentru o perioada de 2 luni.
ANAF i-a emis notificare, iar apoi decizie de impunere din oficiu pentru TVA.
Agentul economic a realizat abia dupa vreo cateva luni ca fiscul i-a instituit sume de plata prin decizia de impunere din oficiu, si nu a depus in termenul de 60 de zile de la emiterea acesteia decontul de taxa lipsa, pentru a putea fi desfiintata decizia de impunere din oficiu,
Intrebarea este daca mai exista vreo cale pentru a fi anulata respectiva decizie de impunere din oficiu pentru TVA.
Cel mai recent răspuns: stoica77 , utilizator 12:45, 4 Martie 2019
Decizia nu poate fi anulata-propriu zis. Dar exista rezerva verificarii ulterioare, adica sa va tineti de capul celor de la Finante, sa le demonstrati cat aveati in fapt de plata. In acest sens cititi Codul de procedura fiscala art. 106 aliniatul (5).
Ok, dar pentru asta ar trebui o inspectie fiscala pentru a stabili in mod corect obligatiile fiscale.
La asta m-am gandit si eu, insa este foarte greu de realizat acest lucru, declansarea unei inspectii fiscale din initiativa agentului economic. ANAF realizeaza inspectiile fiscale in baza analizelor de risc fiscal (cu exceptia rambursarilor de TVA cu control anticipat), asa ca daca nu iti iese risc fiscal, ei nu prea vin in control. Voi incerca totusi.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire obligatii fiscale la o societate intrata in insolventa Mircea Sorin Mircea Sorin O societate comerciala pentru care s-a declansat procedura insolventei a beneficiat de rambursari de TVA, anterior deschiderii procedurii. Rambursarile de ... (vezi toată discuția)
Am avut un pfa la norma de venit Rusu88.rusu88@gmail.com Rusu88.rusu88@gmail.com Buna seara! Am avut un pfa la norma de venit . In data de 11.05.2022 am fost verificat de ANAF pe perioada 2016-2020 si in urma verificarilor s a constatat ... (vezi toată discuția)
Cat este de legal? cezara costina cezara costina societatea a depus in februarie 2009 decont de tva cu optiunea de rambursare. Inspectia fiscala pt. verificarea decontului a fost suspendata pt. un control ... (vezi toată discuția)