avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am plătit doar eu avansul și ratele la un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am plătit doar eu avansul și ratele la un apartament cumpărat în timpul căsătoriei, fosta soția neavând nici un venit în acea perioadă. Ce pretenții poate avea, și cum pot să le contracarez?

Buna ziua,

Am divorțat si acum urmează partajul, situația eate in felul următor:
In luna 10.2016, am cumpărat un apartament, credit ipotecar, avans + credit. Apartamentul a fost cumpărat in timpul căsătoriei.
Avansul l am dat eu, creditul e pe numele meu(si numai al meu), apartamentul e pe numele nostru. Ea, de un an nu mai locuiește cu mine, a luat copilul si a plecat de acasa dupa alt barbat. Ok!
Intrebare:
Cu ce pretenții se poate ridica, de ce, si cum le contracarez.
Ti-n sa precizez ca ea nu a muncit in perioada asta, nici macar la negru.

Mulțumesc

Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,

Daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei, bunul este considerat ca fiind comun.
Pentru a vi se atribui in totalitate imobilul, trebuie sa faceti dovada faptului ca ati contribuit singur la achizitionarea acestuia.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Am posibilitatea sa demonstrez ca am fost si sunt singurul care a platit si plătește tot.

Dar tot trebuie sa deschid un proces de partaj ( cu 3% din valoarea bunurilor) pentru a demonstra asta sau există altă modalitate?


Cristina Hortensia CIUREA a scris:

Buna ziua,

Daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei, bunul este considerat ca fiind comun.
Pentru a vi se atribui in totalitate imobilul, trebuie sa faceti dovada faptului ca ati contribuit singur la achizitionarea acestuia.


Trebuie deschis un proces de partaj. La sfarsitul procesului veti recupera o parte din taxa de timbru, care se va imparti intre dvs. si fosta sotie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci, daca deschid un proces de partaj platesc 3% din valoarea cumulata a bunurilor partajate, dupa care, daca 'castig' imi sunt restituiti 1.5% din cei 3%?
Taxa de timbru se va imparti intre soti, in functie de cota- parte care va fi atribuita fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: divort amiabil; solutie impartire bunuri in coproprietate? miha_radu miha_radu Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema: eu si sotul meu, cu care sunt casatorita de 5 ani, dorim sa divortam pe cale amiabila din ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, am si eu o nelamurire si daca se poate sa ma ajute cineva. vreau sa deschid partajul cu fostul sot si vreau sa stiu ce sanse de castig am si la ce ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil; solutie impartire bunuri in coproprietate? miha_radu miha_radu Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema: eu si sotul meu, cu care sunt casatorita de 5 ani, dorim sa divortam pe cale amiabila din ... (vezi toată discuția)