avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Șantaj la locul de muncă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Șantaj la locul de muncă

Buna ziua. Vă cer o părere cu privire la șantajul la locul de muncă.
Angajatorul nu mi-a platit salariul, timp de 2 luni, fără nicio înștiințare prealabilă, pentru un așa-zis prejudiciu material adus companiei. Cerând explicații, pe mail, de la superiorii ierarhici cât și la serviciul Resurse Umane pentru situația descrisă, nu am primit niciun răspuns în scris.
Coordonatorul direct mi-a adus o hartie cu un angajament de plată și mi-a comunicat ca până când nu voi semna, de buna voie, acel angajament, nu voi primi salariul cuvenit de drept pentru munca depusă.
Întrebarea mea este urmatoarea: fapta aceasta poate fi încadrată la infracțiunea de șantaj din partea angajatorului?
Mă gândesc să fac o plângere penală la Parchet. Ce sanse am?
Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
Robert Claudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 21:32, 1 Martie 2019
Din maniera în care ați descris fapta, ea îmbraca forma infracțiunii de șantaj și se poate face plângere penală la parchetul competent.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese CorIrina CorIrina În cadrul ședinței de consiliu local un domn consilier a votat împotrivă pentru un proiect de hotărâre cu privire la închirierea unor terenuri cu ... (vezi toată discuția)
Am luat teapa cu un telefon Adam_m Adam_m Am facut un schimb de telefon, Mi Mix 2 + 700 de lei pe un telefon Honor 10 care este inutilizabil. Daca nu imi schimba inapoi pot sa ma duc la Autoritate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Haramuz Haramuz Bună ziua doresc sa fac o plângere unei primari care face numai abuzuri unde pot face sau ce ii de făcut???? (vezi toată discuția)