avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima instalare conform art75-Legea 76/2002
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima instalare conform art75-Legea 76/2002

Pe scurt...sunt beneficiara unei "prime de instalare" conform art 75 din Legea 76/2002 (somer fiind, mi-am gasit loc de munca intr-o localitate aflata la peste 50 km distanta de localitatea de domiciliu-aveam domiciliul in Petrosani si m-am mutat in Hunedoara). Lucrez de 9 luni la firma, dar intre timp s-a ivit o oportunitate de angajare cu salariu mult mai bun si am acceptat-o ( locul de munca se afla in Tg Jiu). Intrebarea mea este: va trebui sa restitui prima transa de bani din prima de instalare?...in lege scrie : "(5) Persoanele care beneficiază de primele de mobilitate au dreptul la menţinerea acestora şi în cazul în care, în perioada de 12 luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la angajatorul la care s-au încadrat în muncă şi se încadrează în termen de 30 de zile la un alt angajator, în aceleaşi condiţii." Intrebarea mea este: ce inseamna aceleasi conditii? Oare eu, daca imi schimb domiciliul din Hunedoara in Tg Jiu indeplinesc aceleasi conditii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
Annemari, utilizator

Alte discuții în legătură

Prima de incadrare. liviuflorescu liviuflorescu Buna Ziua !! Vreau sa stiu daca am semnat un contract ca avocat stagiar la o distanta mai mare de 50 km de locuinta, mai primesc prima de incadrare? Eu fiind ... (vezi toată discuția)
Prima de mobilitate la angajare somer alexiastefania alexiastefania Buna seara! Daca nu am calitatea de somer, ci sunt pur si simplu doar o persoana din categoria celor in cautarea unui loc de munca si urmeaza sa ma angajez la ... (vezi toată discuția)
Angajare Iuhos Iuhos Buna seara. Sunt invatatoare si din cauza ca in septembrie nu mi-am gasit loc de munca am primit timp de 3luni indemnizatie de somaj,dar din 5 ianuarie m-am ... (vezi toată discuția)