avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract intre o soc fara scop patrimonial ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract intre o soc fara scop patrimonial (C.A.R/Sindicat) si presedinte.

Ce tip de contract trebuie incheiat intre o soc. fara scop patrimonial ( C.A.R si Sindicat) si presedintele acesteia pentru a i se putea acorda acestuia o indemnizatie trimestriala si in Declaratia 112 la ce tip de asigurat trebuie declarat pt a i se putea declara contributiile retinute si impozitul?
Cel mai recent răspuns: munteanda , utilizator 08:26, 6 Martie 2019
contract de mandat cu titlu oneros ( adica remunerare pentru activitatea depusa) - pe baza caruia i se da indemnizatie. Din punct de vedere fiscal e la fel ca un contract de munca, insa nu i se aplica deloc Codul Muncii ci prevederile din COdul CIvil privind contractul de mandat....
Multumesc frumos!
In D112 se declara contributiile retinute la tip asigurat 3.3 Persoane fizice alese in cadrul persoanelor juridice, fara scop patrimonial, respectiv persoanele alese in C.A/C.D/C.E.?
In baza acestui contract de mandat, daca din punct de vedere fiscal e la fel ca un contract de munca, se pot acorda bonuri cadou in limita a 150 lei neimpozabil cu ocazia sarbatorilor Pasti, Craciun?
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile pentru persoanele din conducerea sindicatului melinda_orosz melinda_orosz Am o intrebare: la un sindicat nou infiintat avem o presedinte, o vicepresedinte ci probleme orgasnizatorice si o vicepresedinte cu probleme ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie lider de sindicat Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . As vrea sa intreb daca indemnizatia membrilor alesi in conducerea unui sindicat ( care este o suma fixa lunara stabilita prin statut) este ... (vezi toată discuția)
Remunerare cd al ong in baza contractelor de mandat moonprincess moonprincess Buna ziua, Stiu ca membrii CD al unui ONG pot fi remunerate in baza contractelor de mandat care se incheie. As dori insa sa stiu cine trebuie sa vireze ... (vezi toată discuția)