avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREAVIZ DE CONCEDIERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREAVIZ DE CONCEDIERE

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in a lamuri o situatie.
Am un angajat caruia i-am dat preaviz de concediere de 20 zile lucratoare (conform CIM). Motivul a fost restrangerea activitatii pe postul pe care el isi desfasura activitatea. Preavizul expira in data de 18.03.2019. L-am solicitat sa lucreze pe alt post in cadrul societatii, dar el nu a trecut proba de lucru. Ce pot face legal in acest caz? Nu as dori sa-l tin acasa si sa-l platesc pana in data de 18.03.2019, daca el nu a trecut proba de lucru pe alt post. Cum pot sa-i inchid contractul de munca mai repede?
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: valcris , utilizator 11:26, 4 Martie 2019
Nu aveti cum sa-i inchideti c.i.m. mai repede , decat daca se renunta la concediere iar salariatul depune cerere de incetare a c.i.m., cu acordul partilor sau prin demisie (situatie in care puteti renunta la preaviz).
Va multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare preaviz ionigeo ionigeo Preavizul pe care l-am primit de la conducerea unitatii poate fi anulat ulterior de catre aceasta? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere gabrielaliliana gabrielaliliana daca angajatorul a trimis unui salarit prin posta adresa prin care il instiinteaza ca este in preaviz intrucat postul s-a desfiintat, dar nu are confirmarea de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea preavizului oanacimb oanacimb Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care imi dau demisia si nu pot respecta preavizul din CIM? (vezi toată discuția)