avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vânzare-cumpărare fără termen: în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vânzare-cumpărare fără termen: în cât timp după încheierea lui se pot cere executarea sau rezoluțiunea?

Buna ziua! Daca am incheiat un antecontract de vanzare in care nu am stipulat un termen, in cat timp pot cere executara acestuia sau rezolutiunea? Mentionez ca au trecut mai bine de doi ani de la incheierea antecontractului de vanzare.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In termen de 3 ori se poate cere rezoluțiunea. In privința executării puteți solicita instanței sa stabilească un termen, este o procedura prevăzută de codul civil, si la expirarea acestui termen se poate cere executarea. E de verificat dacă aceasta procedura se aplica si la antecontracte, nu am acum un Cod la îndemâna.

O seara buna,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans antecontract anelia88 anelia88 Buna seara! Am platit un avans pentru un apartament . Cand a venit evaluatorul s-a constatat ca nu corespunde releveul cu situatia din teren. Am contactat un ... (vezi toată discuția)
Renuntare antecontract vanzare cumparare Razvan112 Razvan112 Buna ziua, Am facut un antecontract vanzare cumparare si doresc rezilierea acestuia. In antecontract sunt stipulate urmatoarele: \"In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca promitentul-vanzator a mintit in acte cmf1985 cmf1985 Buna ziua, Intrebarea mea vizeaza un antecontract de vanzare-cumparare pe care l-am semnat in urma cu o luna. In acest antecontract se stipuleaza ca ... (vezi toată discuția)