avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asociat unic-administrator SRL angajat la alta ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asociat unic-administrator SRL angajat la alta societate

Buna ziua! Am urmatorea speta la care nu gasesc raspuns: ca si asociat unic si administrator la o SRL, ma pot angaja la o alta societate? Exista taxe care se platesc catre stat in astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: Oana Maria B , utilizator 09:18, 8 Martie 2019
Pt fiecare contract in parte, da. Conform Codului Muncii si Codului Fiscal. Nu puteti fi adm unic la doua societati. Atat interzice legea 31/1990.
La firma unde sunt asociat unic-administrator nu sunt si angajata. Angajata voi fi la o firma unde nu sunt nici asociat si nici administrator.
Nelamurirea mea priveste constributia CAS...mi-a spus cineva ca in cazul in care sunt asociat unic si adm la o firma,in momentul in care ma voi angaja undeva Anaf imi va impune sa platesc CAS pentru venituri din activitatea de administrator ....

marcel.damaschin a scris:

Pt fiecare contract in parte, da. Conform Codului Muncii si Codului Fiscal. Nu puteti fi adm unic la doua societati. Atat interzice legea 31/1990.

Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Oana Maria B, utilizator
Pentru activitatea de administrare a societatii nu aveti obligatia sa platiti CAS.
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt.
Nu? Exista un contract de administrare, ori de munca, nu? Atunci exista un venit, la care veti plati....CAS! Sunteti administrator "pro-bono"? Nu exista. Deci platiti ambele CAS-uri la veniturile realizate. N-am codul fiscal la indemana ca va dadeam si cadrul legal. Ca I.I, PFA, ori IF nu aveti obligatia daca realizati sub 12 salarii min brute. Atat.

Alte discuții în legătură

Din ce traiesc administratorii? roumanie roumanie Am o intrebare, fiind mai putin cunoscatoare in ale societatilor. Din cate am inteles administratorul unei societati nu mai poate fi angajatul acesteia, si ... (vezi toată discuția)
Obtinere bani pentru un administrator, asociat fara cim, taxe berszi berszi Buna ziua! Recent am deschis o firma cu prietenul meu, amandoua suntem asociati si administratori, dar avem si un coleg nou, cine e numai administrator. In ... (vezi toată discuția)
Suspendare indemnizatie crestere copil daca sunt asociat unic Mariii Mariii Sunt in situatia in care sunt asociat unic si administrator in acelasi timp la un SRL fara insa sa fiu angajata cu carte de munca la aceasta firma ... (vezi toată discuția)