avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solicitarea de documente
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solicitarea de documente

Dacă dezvolți o rețea socială pentru persoane de la 18 ani în sus în cazul în care ai dubii că un utilizator are mai puțin de 18 ani, este legal din punct de vedere al legilor României să îi ceri utilizatorului o copie scanată a certificatului de naștere, din care să reiasă numele, prenumele, data nașterii? De asemenea tu ca și website sau aplicație poți include o clauză prin care să specifici că deși îți iei toate măsurile pentru a păstra în siguranță datele utilizatorului, să nu poți fi tras la răspundere în cazul în care apare peste noapte ceva sistem care ar putea spiona datele respective fara a avea o parola si un user catre sistem? Oricum datele confidentiale ar fi tinute sub cheie de securitate cu USB daca as dezvolta un asemenea site. Astept cateva pareri.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:20, 5 Martie 2019
trebuie sa va inregistrati ca operator de date cu caracter personal, sa va organizati website-ul in conformitate cu GDPR. nu e clar daca va trebuie si ofiter de protectie a datelor. de asemenea autoritatile vor gasi ca inadmisibila clauza cu nevinovatia. cat despre cheile de criptare pe stick, ele sunt pentru autentificare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa povestim despre aplicatia ecris si legala constituire a instantelor. SoSlow SoSlow Manualele ECRIS (astfel incat sa poata si poporul sa-si potriveasca cererile cu sabloanele instantei) le gasiti aici: NOTA: Manualele ECRIS NU SUNT SECRETE, ... (vezi toată discuția)
Hard encryptat PwnAlex PwnAlex Tot continutul calculatorului meu este encryptat si doar eu stiu parola cu care poate fi accesat(nu detin lucruri ilegale doar niste informatii si poze legate ... (vezi toată discuția)
Santaj informatic/date furate/imi cere bani DoruD DoruD Buna ziua Am primit un mail (in folderul Spam) de la un individ care sustine ca a instalat un malware pe un site pentru adulti , ca eu am accesat situl si el ... (vezi toată discuția)