avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Va rog, in cazul organizarii examenului de promovare în grad/treaptă profesională , personal contractual , institutie publica, este legal ca in comisia de concurs sa faca parte directorul institutiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:32, 8 Martie 2019
Potrivit HG 286/2011, nu poate fi desemnată în calitatea de membru în comisia de concurs sau în comisia de soluţionare a contestaţiilor persoana care se află în următoarele situaţii:
a) are relaţii cu caracter patrimonial cu oricare dintre candidaţi sau interesele patrimoniale ale sale ori ale soţului sau soţiei pot afecta imparţialitatea şi obiectivitatea evaluării;
b) este soţ, soţie, rudă sau afin până la gradul al IV-lea inclusiv cu oricare dintre candidaţi ori cu un alt membru al comisiei de concurs sau al comisiei de soluţionare a contestaţiilor;
c) este sau urmează să fie, în situaţia ocupării postului de conducere pentru care se organizează concursul, direct subordonat ierarhic al oricăruia dintre candidaţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de concurs fina fina Poate fi schimbat presedintele comisiei de concurs inainte de proba de interviu ? Motiveaza ca a avut neintelegeri cu unul dintre candidati. Multumesc. (vezi toată discuția)
Concurs recrutare functionar public vidmar vidmar Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se poate contesta componenta comisiei de concurs atata timp cat aceasta nu este facuta publica si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Examen functie publica s.stefan s.stefan In comisia de examen este colega de birou a unui contracandidat. Este legal??? (vezi toată discuția)