avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Talon înstrăinat către :
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Talon înstrăinat către :

Am o nelămurire, Fratele meu locuieste in străinătate, si mia lasat mie o masina inscrisa in romania . La mentiunea instrainat catre scrie numele meu si data, eu nu vreau sa cumpar masina si nici el sa o vândă, Intrebarea este : Eu mai pot circula cu ea avand asig , itp valabile pe numele lui, doar ca la instrainat catre e data de 07.01.2019
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:25, 9 Martie 2019
Si de ce a scris asta daca nu voia sa vanda si nici dvs sa cumparati ?
Acuma, ar trebui sa isi schimbe talonul ca pierdut.
Daca va prinde in trafic asa, platiti amenda ca nu ati inregistrat-o pe numele dvs in termen de 90 de zile si inmatricularea se suspenda de drept.

(4) În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor simultan cu menționarea încetării calității de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operațiuni, noul proprietar este obligat să solicite autorității competente de înmatriculare transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului."
În situația în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin. (4), înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculez masina second hand haloiu_radu@yahoo.fr haloiu_radu@yahoo.fr Am cumparat o masina second hand din Franta in 2018 si deci acum in 2020 nu pot s o inmatriculez caci au trecut mai mult de 90 zile de cind am devenit ... (vezi toată discuția)
Drept de a circula dupa succesiune RelaDum RelaDum Buna ziua. Trec prin urmatoarea situatie: autoturism inmatriculat pe numele tatalui meu care a decedat. Formalitatile de succesiune au fost demarate in urma ... (vezi toată discuția)
Recent am achiziționat o mașină - probleme cu înmatricularea Gabriel14121993 Gabriel14121993 Buna seara, recent am achiziționat o mașină ,a cărui așa zis proprietar (nefiind defapt proprietar ci deținând decât un contract de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)