avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Talon înstrăinat către :
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Talon înstrăinat către :

Am o nelămurire, Fratele meu locuieste in străinătate, si mia lasat mie o masina inscrisa in romania . La mentiunea instrainat catre scrie numele meu si data, eu nu vreau sa cumpar masina si nici el sa o vândă, Intrebarea este : Eu mai pot circula cu ea avand asig , itp valabile pe numele lui, doar ca la instrainat catre e data de 07.01.2019
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:25, 9 Martie 2019
Si de ce a scris asta daca nu voia sa vanda si nici dvs sa cumparati ?
Acuma, ar trebui sa isi schimbe talonul ca pierdut.
Daca va prinde in trafic asa, platiti amenda ca nu ati inregistrat-o pe numele dvs in termen de 90 de zile si inmatricularea se suspenda de drept.

(4) În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor simultan cu menționarea încetării calității de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operațiuni, noul proprietar este obligat să solicite autorității competente de înmatriculare transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului."
În situația în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin. (4), înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am o mașină în care am făcut contract vanzare ... Cristian1997 Cristian1997 Bună seară , am o mașină în care am făcut contract vanzare cumparare am inscriso ca bun la primarie pe numele meu dar nu am inmatriculato pe numele meu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, in data de 30.12.2022 am cumpărat o mașină second-hand. ... Elena-Alexandra Elena-Alexandra Bună ziua, In data de 30.12.2022 am cumpărat o mașină second-hand. As vrea sa știu care este termenul până la care trebuie finalizate actele ... (vezi toată discuția)
Inmatriculez masina second hand haloiu_radu@yahoo.fr haloiu_radu@yahoo.fr Am cumparat o masina second hand din Franta in 2018 si deci acum in 2020 nu pot s o inmatriculez caci au trecut mai mult de 90 zile de cind am devenit ... (vezi toată discuția)