avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri din alte surse icc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri din alte surse icc

Buna ziua,
Dețin un pfa cu obiect activitate - activități agricole pe norma de venit.
In cursul anului 2018 am realizat și venituri din alte surse( ele sunt ocazionale, prestări servicii, la baza fiind emitere de facturi, fără a avea contract înregistrat la ANAF). Am depus DU rectificativă pt 2018 aceste venituri regăsindu-se la alte surse. Adeverința de veniți aferentă anul 2018 prevede venituri astfel: la venituri din activitati agricole - venit brut X /venit impozabil același cu venitul brut / impozit aferent sumei X; la venituri din alte surse venit brut U / venit impozabil 0 / impozit aferent sumei U.

Întrebare mea este dacă aceste venituri din alte surse se iau in calcul la baza indemnizației creștere copil(ele sunt impozitate si pot fi dovedite prin facturile ce se regăsesc in contabilitate pfa)?????

Aștept cu mare interes răspunsul Dvs.

Un sfârșit de săptămâna plăcut!

Cu stima,
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
Edamian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 10 Martie 2019
Se iau in calcul numai veniturile din salarii și asimilate salariilor, din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală și din activități agricole, silvicultură și piscicultură, definite la art. 67, art. 70, art. 76 alin. (1) și (2) și art. 103 din Legea nr. 227/2015 - Codul Fiscal.
Prestările de servicii sunt definite de ART 67 din legea 227/2015, însă in DU nu aveam unde sa le declar decât ca din alte surse(activitate principala pfa fiind activități agricole).
Așadar 2 tipuri de venituri din pfa cele pe norma de venit și cele din alte surse.

Ele se pot demonstra juridic, deoarece principala problema este de a dovedi aceste venituri impozabile; In art 67 lg 227/2016 care defineste activ independente ca fiind activ de producție , comerț, prestări serv, etc in DU este obligatoriu indicarea contractul înregistrat la ANAF.

Deci se iau sau nu in calcul?

Multumesc inca o data pentru înțelegere.

O seara plăcută!
Da, se iau in calcul .... insa AJPIS va solicita dovada privind veniturile realizate în anii fiscali anteriori celui în care s-a născut copilul, corespunzători perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din OUG 111/2010 sau, după caz, dovada privind venitul calculat în vederea plății anticipate a impozitului, eliberată de autoritățile competente, în cazul persoanelor care realizează venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil zeratulman zeratulman Buna ziua, In anul fiscal 2019 am realizat venituri din cedarea bunurilor in scop turistic (o casuta de 5 camere) pe persoana fizica. In 2020 am depus ... (vezi toată discuția)
Contractele de presari servicii (venituri din alte surse) se iau in calculul pentru indemnizatia de crestere copil? livia_r0 livia_r0 Speta este urmatoarea. am un contract de munca (respectiv un loc de munca pentru care iau salariul lunar) si in paralel, pentru durate scurte 2, 3 luni, am ... (vezi toată discuția)
Venituri alte surse (contract civil) luate in calcul la indemnizatia crestere copil? MiGri MiGri Buna ziua! Sunt angajata cu norma de 2 ore si am si un contract de prestari servicii cu o firma (un fel de contract civil, fara caracter de continuitate). ... (vezi toată discuția)