Testament între soți: se poate face astfel încât, după decesul unuia, celălalt să moștenească tot ce-i aparține iar copiii să moștenească doar după decesul amândurora?
Buna ziua,
Ce act ar trebui sa inchei cu sotia mea pentru ca in cazul decesului oricaruia dintre noi doi, celalalt sa mosteneasca proprietatile mobiliare si imobilare ale celui decedat? Iar copiii sa mosteneasca doar dupa decesul amandorura?
Multumesc!
gi-jane2
Moderator 1din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce stiti e gresit, Sigur ca puteti face testament sotiei si ea dvs, dar copiii il pot ataca si pot beneficia de rezerva succesorala care e de 1/2 din cat ar mosteni legal.
Nu inteleg de ce nu vreti sa va mosteneasca copiii.
Va e frica ca va dau afara , pe cel ce va supravietui ?
Daca tot vreti sa faceti acte care va costa, dati-le averea de acum si pastrati-va drept de uzufruct in casa in care locuiti.
raluk0207
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
misupatrik a scris:
Dar stiu ca poti exclude pe cineva prin testament, nu? Asa zisa dezmostenire...
Pe descendenti, sot si parinti, nu.
Copiii dvs sunt mostenitori rezervatari, calitate in care pot solicita reductiunea testamentului.
Ce va deranjeaza de fapt?
GermanAlex
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Lasati copiilor toate proprietatile iar sotiei dreptul de a le utiliza pana la moarte. In acest fel copiii sunt proprietari dar nu pot sa le vanda sau foloseasca, iar sotia le poate folosi nestingherit pana la moarte.
Masa succesorala
marian1969tm
buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)