avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Firma de asigurări mă despăgubește cu o sumă ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Firma de asigurări mă despăgubește cu o sumă mică pentru daună totală. Ce e de făcut?

firma de asigurari,constat dauna totala si despagubirea este mica .
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Va rog dati informatii mai detailate.
Buna ziua,am avut un accident nu am fost vinovat eu ,soferul vinovat avea RCA la [EDITAT] unde se constata dauna economica totala si se ofera un pret.repar masina intr-un service agreat cu debitare directa. se trimite acceptul de plata , chiar 3 accepturi la care se raspunde ca dosarul este in lucru. mentionez ca de la dat comunicari daunei de catre [EDITAT] au trecut mai mult de 30 zile
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Raspunsul il gasiti in Legea nr. 132/2017

Art. 21: Soluţionarea cererii de despăgubire
(1) În termen de 30 de zile de la data înaintării cererii de despăgubire de către asigurat ori de către partea prejudiciată, asigurătorul RCA este obligat: a) fie să răspundă cererii părţii solicitante, formulând în scris o ofertă de despăgubire justificată, transmisă cu confirmare de primire, în cazul în care se dovedeşte răspunderea asiguratului în producerea riscurilor acoperite prin asigurarea RCA, iar prejudiciul a fost cuantificat; b) fie să notifice părţii prejudiciate în scris, cu confirmare de primire, motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parţial, pretenţiile de despăgubire.
(2) Dacă în termen de 30 de zile de la depunerea cererii de despăgubire de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asigurătorul RCA nu a notificat părţii prejudiciate respingerea pretenţiilor de despăgubire, precum şi motivele respingerii, asigurătorul RCA este obligat la plata despăgubirii.
(3) Deschiderea procedurii privind efectuarea investigaţiilor se face de către asigurător dacă există indicii temeinice asupra producerii evenimentului, în baza unui raport de expertiză realizat de un expert autorizat, şi dacă acesta a notificat în scris persoana prejudiciată/asiguratul, în termen de 5 zile lucrătoare de la data deschiderii dosarului de daună şi întocmirea procesului-verbal de constatare, cu privire la intenţia
de a desfăşura investigaţii. Dacă în urma cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că despăgubirea se cuvine persoanei prejudiciate, se aplică dispoziţiile art. 11 alin. (2) lit. d). Necomunicarea notificării privind intenţia de a desfăşura investigaţii în termenul de 5 zile decade asigurătorul RCA din acest drept, fiind obligat la plata despăgubirii. Rezultatul motivat al investigaţiilor se comunică părţii prejudiciate în termen de 3 zile lucrătoare de la finalizare, dar fără a depăşi termenul prevăzut la alin. (1).
buna ziua revin,firma de asigurari refuza plata pe motiv citez"nu rezulta legatura de cauzalitate dintre intinderea prejudiciului si modul de producere a evenimentului.soferul vinovat recunoaste si semneaza constatul amiabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe baza probelor administrate cu ocazia efectuării investigației de către asigurator se poate stabili dacă motivul invocat pentru refuzul plății despăgubirii este real sau nu.
Puteți formula obiecțiuni, dar nu înainte de a solicita asiguratorului motivarea refuzului la plată.
Dacă nu rezolvați pe cale amiabilă va trebui să apelați la instanța de judecată.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Rca - vinovatul refuza constatarea avasilcovici avasilcovici Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident rutier. Responsabilul si-a recunoscut vina, am semnat constatul amiabil si ne-am vazut fiecare de ... (vezi toată discuția)
Asigurare accident rutier, vatamare corporala alextss alextss Buna ziua, sa luam un caz cum ar fi următorul. Persoana vatamata a fost victima a unui accident rutier aflandu-se in mașina șoferului vinovat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)