avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... viciu de procedura la disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

viciu de procedura la disponibilizare

Buna ziua, ma adresez dvs. in speranta unui raspuns favorabil. Faptele sunt urmatoarele:
-in data de 13.11.2009 mi s-a adus la cunostinta verbal de catre angajator ca se doreste incetarea contractului de munca in urma caruia eu desfasuram activitati de inspector resurse umane si din acea zi nu am mai avut acces in firma;
-angajatorul nu a putut sa prezinte un motiv clar pentru care ma disponibilizeaza decat acela ca nu poate plati 2 oameni pentru acelasi job, in conditiile in care cu 1 luna in urma a angajat o persoana ca sef serviciu resurse umane, asigurandu-ma ca nu voi fi disponibilizata dar ca este necesar sa ii predau noului angajat o lista cu toate lucrarile mele;
-mentionez ca la data disponibilizarii nu am semnat nici un document din care sa reiasa ca doresc sa incetez contractul prin demisie, acordul partilor sau o adresa prin care mi se aduce la cunostinta desfiintarea postului, deoarece nu m-i s-a parut logic ca eu sa ma disponibilizez singura, iar noul coleg nu avea destula stiinta despre acest aspect care reprezinta o procedura importanta la incetarea unui contract;
-in alta ordine de idei, eu am fost angajata in acesta firma din august 2004 si eram singurul inspector de resurse umane iar in acesta calitate am obtinut inca din 2005 avizul ITM de completare carnete de munca la sediul angajatorului, cel curent fiind valabil pana la sfarsitul anului 2009, dar care ar trebui sa isi inceteze valabilitatea odata cu incetarea contractului de munca;
--in toate aceste evenimente mentionate mai sus, eu consider ca masura de disponibilizare s-a aplicat in mod abuziv de catre angajator, iar inchiderea contractului nu are temei legal fara un document semnat de mine.
Ce ma sfatuiti sa fac in acesta situatie, credeti ca ar trebui sa imi intocmesc singura documentele de incetare a contractului de munca, si daca da, in ce conditii si la ce termen?
Eu ma gandeam la posibilitatea de a-i actiona in instanta pe motiv de viciu de procedura, dar nu stiu ce sanse am ca sa castig.
Astept raspunsul dvs. si eventual o recomandare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 16:55, 20 Noiembrie 2009
Nu aveti nimic de la societate decizie de incetare, preaviz nimic in forma scrisa?
In acerasta saptamana nu ati depus plangere la ITM?..........
Poate va concediaza pe motiv ca nu v-ati mai prezentat la lucru si aveti ebsente nemotivate.
Seizati ITM-ul, nu mai stati pe ganduri
Mare greseala ca ati dat cartela de acces pe vorbe...
Faceti o cerere de clarificare a situatiei dvs.in care sa amintiti si faptul ca nu puteti sa o faceti verbal pentru ca nu mai aveti cartela de acces din data de___fiindu-va retinuta de___, si trimiteti-o prin fax sau/si prin posta cu valoare declarata si confirmare de primire!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz proex proex Buna ziua! In data de 11 11 2009 mi-a fost inmanat de catre conducerea firmei la care lucrez un preaviz de 20 zile lucratoare,incepind cu data de 12 11 ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnatura angajat pe contract simt simt Buna seara, In cazul in care un angajat, ( chiar responsabil resurse umane), nu a semnat actele proprii din dosarul de angajare si a plecat din firma, ce ... (vezi toată discuția)
Mai vad salar dupa demisie neacceptata? leustean leustean buna ziua, as vrea sa stiu daca mi se desface contractul de munca indisciplinar (3 zile nemotivate - nu mi-a acceptata demisia la zi), are voie angajatorul sa ... (vezi toată discuția)