avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu vrea sa îmi plătească concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu vrea sa îmi plătească concediului de lăuzie

După doi ani angajatorul nu vrea sa îmi plătească concediul de lăuzie zicându-mi ca el nu își recuperează banii din cauza datorii lui la anaf și ca nu este obligat sa îl plătească din buzunarul lui. Cum fac sa îmi recuperez banii. Nici lichidarea nu a plătit-o după o luna de la încetarea contractului de munca
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
Anabola, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:37, 11 Martie 2019
1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
....

Art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
......

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani prenatal ligiailoaie@icloud.com ligiailoaie@icloud.com am si eu o problema sunt in concediu prenatal si înca nu am primit nici un ban de la locul de munca ... ce as putea face ? ei sunt obligați sa ma ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa imi plateasca prenatalul si postnatalul Mmariaaa Mmariaaa Buna seara. Sunt angajată a unui after school, iar în data de 6 iunie 2019 am intrat in concediul pentru sarcina si lauzie, acesta terminanduse la data de 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca am depus luna trecuta concediul medical de lauza ... Rudy91 Rudy91 Buna ziua daca am depus luna trecuta concediul medical de lauza cat fimp are angajatorul la dispozitie sa mil plateasca sau care ar fi data de plata a ... (vezi toată discuția)