avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Inlocuire expert
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Inlocuire expert

Dl judecator prin incheiere a inlocuit expertul, ce se intampla cu cei 800 lei achitata in contul expertului , care a fost schimbat. ?
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:44, 2 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta de judecata va trimite copie dupa incheierea de sedinta in care s-a inlocuit expertul si a fost nominalizata alta persoana la Biroul local pentru expertize tehnice judiciare.
Onorariul provizoriu de expert nu poate fi incasat decat dupa depunerea raportului de expertiza si aprobarea de catre instanta (se trimit documente in acest sens la BLETJ).
Onorariul provizoriu va fi la dispozitia noului expert desemnat de catre instanta de judecata.
Daca instanta a stabilit o valoare noua pentru onorariu provizoriu, partea careia i s-a incredintat expertiza va trebui sa achite diferenta la CEC in contul BLETJ pe numele noului expert.
In anumite conditii, instanta poate aproba ca o anumita suma din onorariul provizoriu sa fie achitata expertului inlocuit. In acest scop, expertul inlocuit depune la instanta spre aprobare o nota de evaluare cheltuieli deja facute pana in momentul inlocuirii sale. Nota va fi insotita de documente care atesta cheltuielile deja efectuate.
Multumesc pt.raspunsurile Dvs !
Acum noul expert in contabilitate ,m-a contactat ,si a gasit ca nu am contabilitate ( am construit in regie proprie si numai cheltuiellie pe zi am intrun jurnal de al meu)
.D-l expert a zis ca ar poate sa faca o situatie contabila pe baza facturilor ,si chitantelor .Taxa de 800 de lei e pentru raportul de expertiza ,care cum inteleg ar avea la baza o situatie contabila .D-l expert poate sa inceapa realizarea unei contabilitate ? aceasta nu este inclus in avansul de 800 de lei, sau aceasta e o alta lucrare ? Sau pot Eu sa contactez o firma de contabilitate ?numai pt contabilitate ,pe baza caruia sa faca rapotul de expertiza ?
cu respect
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
ili1, utilizator
Expertul are obligatia sa raspunda documentat la obiectivele fixate de catre instanta de judecata pentru expertiza in baza documentelor existente la dosarul cauzei.
Expertul poate cere documente suplimentare de la partile in dosar in timpul expertizei (le va anexa la raportul de expertiza) sau poate sesiza, in scris instanta pentru ca aceasta sa dispuna anexarea la dosar a documentelor suplimentare necesare efectuarii expertizei.
Pentru expertiza, instanta a stabilit un onorariu provizoriu, posibil cei 800 lei.
Expertul nu are datoria sa va intocmeasca dvs. o evidenta contabila daca nu o aveti intocmita (este de competenta ANAF sa verifice evidentele dvs. preveazute de Codul fiscla si daca nu le detineti la zi sa fiti sanctionat contraventional).
Este problema dvs. cum intocmiti evidenta contabila ceruta de Codul fiscal, printr-o firma autorizata sau cu forte proprii.

Multumesc pt.raspunsul Dvs.,
Deci exp.contabil stabileste ca nu am situatie contabila financiara ,acest fapt raporteaza d=lui presedinte ?
pe urma d-l presedinte dispune sa realizez o contabilitate ?
sau d=l expert imi cere acest lucru ?
sau d-l expert direct imi cere facturi fara sa fie dispus de catre d-l presedinte ?
Multumesc ,
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
ili1, utilizator
Nu am de unde sa stiu ce concluzii va pune expertul in raportul de expertiza sau ce va hotari instanta de judecata.
Expertul va cere, probabil, documente suplimentare celor existente la dosarul cauzei pentru a putea raspunde la obiectivele fixate de instanta pentru expertiza, direct partilor in proces sau prin intermediul instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul imi solicita o diferenta de onorariu dupa terminarea procesului- este legal? gabistefancu gabistefancu buna seara,am si eu o intrebare daca se poate am avut un proces,litigiu de munca,am cerut o expertiza contabila judecatoarea a ales un expert ,a ,spus ca ... (vezi toată discuția)
Expertul desemnat a cerut o sumă de 5 ori mai mare decât cea stabilită de instanță. ce riscă el și ce drepturi am eu? Dobre77 Dobre77 Buna ziua, Art. 339 Drepturi băneşti ale expertului (1) Fapta experţilor de a cere sau de a primi o sumă mai mare decât onorariul fixat de instanţă ... (vezi toată discuția)
Nepronunțare asupra onorariului viculean viculean Am efectuat o expertiza pentru care s-a aprobat onorariul de 1000 lei. Apoi s-a cerut un supliment de expertiză (deși s-a formulat ca obiecțiuni, ... (vezi toată discuția)