avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata diurnei externe
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata diurnei externe

Bună ziua, ma numesc Radu și sunt angajat la o firma din România pe postul de conducător auto pe camion de mare tonaj și îmi desfășor activitatea în Comunitatea Europeană. Specific ca salariul este cel minim pe economie plus diurna externa, care nu este trecuta în anexa la CIM și care pana la data de 28 februarie a fost de 57.14 euro/zi iar de la 1 martie s-a micșorat la 50 euro/zi... Este legal sa se micșoreze diurna zilnica?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
Ștefan Radu Boscor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 11 Martie 2019
Exista vreo decizie a angajatorul de acordare a diurnei ?
Doar verbal
In acest caz, oricand angajatorul poate modifica cuantumul acesteia .... solicitati sa va dea scris care este cuantumul acesteia si pe ce perioada de valabilitate este acea valoare.
Și dacă eu primesc mesaj de la banca atunci când îmi intra banii ca am primit suna "x" reprezentând plata km pe săptămâna "y" mai este legal?
Legal in ce sens?

Alte discuții în legătură

Litigiu contract munca radu_preda radu_preda Buna ziua. Sunt sofer de tir angajat in Ro dar conduc pe comunitate. Am fost angajat cu \\" salariu \\" 1200euro/luna dar am fost platit cu 12 eurocenti/km. Am ... (vezi toată discuția)
Platit la km Farau Dorin Farau Dorin Buna ! am o intrebare ,e legala plata la km ?al meu patron dupa 12000 de km zicea sa mai fac o cursa de 5000 de km...si am refuzat...astazi ma sunat si ma dat ... (vezi toată discuția)
Legalitate plata la kilometru Danbv Danbv Se vrea eliminarea diurnei de deplasare/delegatie prin introducerea plății la kilometru (vezi toată discuția)