avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Platit la km
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Platit la km

Buna ! am o intrebare ,e legala plata la km ?al meu patron dupa 12000 de km zicea sa mai fac o cursa de 5000 de km...si am refuzat...astazi ma sunat si ma dat afara ...este ok?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 30 Mai 2020
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. Potrivit art 8 alin 1 pct 11 din O.G. nr. 37/2007 reprezintă încălcări foarte grave ale dispoziţiilor Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 561/2006, şi constituie contravenţii, dacă acestea nu sunt considerate infracţiuni potrivit legii penale acordarea de către întreprindere/operatorul de transport rutier a unor plăţi conducătorilor auto, chiar şi sub formă de bonificaţii sau prime, în funcţie de distanţa parcursă şi/sau de cantitatea de mărfuri transportată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata diurnei externe Ștefan Radu Boscor Ștefan Radu Boscor Bună ziua, ma numesc Radu și sunt angajat la o firma din România pe postul de conducător auto pe camion de mare tonaj și îmi desfășor activitatea în ... (vezi toată discuția)
Legalitate plata la kilometru Danbv Danbv Se vrea eliminarea diurnei de deplasare/delegatie prin introducerea plății la kilometru (vezi toată discuția)
Disponibilizare? Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 Buna ziua, pina ieri am mers la serviciu normal. Ieri, la finalul programului, seful m-a anuntat ca incepind de azi, 01 septembrie sa nu mai merg la ... (vezi toată discuția)