avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare elevi liceu
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare elevi liceu

Buna ziua. Sub ce forma(contract) poate o Asociatie sa sponsorizeze participarea unor elevi de liceu, din anii terminali, la cursuri de formare profesionala autorizate de catre Ministerul Muncii? Regulile sponsorizarii permit incheierea unui contract direct cu elevul? Liceul in cauza nu mai are personalitate juridica fiind comasat cu o alta unitate de invatamant.
Am vrea sa ne asiguram si de participarea la cursuri, respectiv de adaugarea unei clauze de restituire a sponsorizarii in cazul in care elevii in cauza nu vor participa la cursuri.

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ClaudeStoica , utilizator 08:45, 25 Martie 2019
Un ONG nu vad de ce ar incheia cu persoane fizice "contracte de sponsorizare" . E juridic posibil ca un persoana fizica sa beneficieze de sponsorizare, dar sutn conditii legale restrictive care nu stiu daca sunt indeplinite, si nici nu cred ca merita complicatia. Cel mai simplu in acest caz se face un contract de donatie cu sarcina, conditionat deci de utilizarea in acel scop. Siguranta si mai mare ar fi daca asociatia plateste ea direct acele cursuri, nu da banii elevului ca el sa isi achite cursurile. Si da, poate pune clauza ca daca nu merge la cursuri trebuie sa restituie banii. Daca elevii sunt minori (nu au 18 ani impliniti, si nici nu au dobandit capacitate juridica deplina de exercitiu prin casatorie sau emancipare) contractele de donatie cu sarcina trebuie contrasemnate de ocrotitorul legal (in principiu parintele.....) . Daca sunt sume sub 25.000 lei nu e nevoie de forma autentificata a contractului de donatie, e suficient unul semnat de parti olograf ( "inscris sub semnatura privata").
Buna dimineata, multumesc frumos pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract donatie ong mihadari mihadari La un copil inscris in asociatie ii pot face contract donatie la notar? Banii ( cam 3000-4000 lei) ii voi da cash in fata notarului? Daca da ii scot de la ... (vezi toată discuția)
Strangere de fonduri firilacroco firilacroco Buna ziua, Eu alaturi de doi colegi ne-am calificat la un concurs international de informatica in Statele Unite. Bineinteles ca nu avem de unde sa ne platim ... (vezi toată discuția)
Contracte sponsorizare adrianatereza adrianatereza Avem o asociatie non-profit ce are drept scop ajutorarea persoanelor in nevoie. Bugetul este constituit din donatiile membrilor și sponsorizări de la ... (vezi toată discuția)