avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute

Buna ziua,
Am cumparat o casa la tara in Tulcea, 1700mp, din care 500 teren constructi (cu casa) si 1200 teren arabil. Lotul are 12.5 m deschidere si 130 si ceva lungime.
Acum 30 si ceva de ani, tot satul sa extins mai mult in spate in jur de 25 -30 m, mutand drumul arabil (de pamant) cu aceasta distanta. Acum 5-10 ani a fost o lege prin care puteai anexa la acte cu 10% mai mult. Cei care au vrut sau au putut financiar au facut aceste acte, in jur de 30%. Acum cadastral este un zig-zag in spate, dar fizic este o linie dreapta de garduri, unde uni au legal terenul alti inca nu.

Cand m-am intors am gasit un gard electric pe acest teren in care isi tine vacile un vecin cu propietate la 4 case distanta, spunandu-mi ca nu am acte pe acea bucata si in prealabil il foloseste el, ca e al primariei.

Astfel blocandu-mi accesul la drum, chiar si la gardul meu din spate, neputand sa fac o poarta si sa bag tractorul pentru lucrarile agricole, indicandu-mi sa folosesc o poarta a unui vecin.

Terenul arabil nu este ingradit intre vecini, doar spatele.
Pe titlu de propietate este trecut in fata strada, lateral vecinii si in spate drum.

Pe cadastru scrie in fata strada, lateral vecinii, in spate nu scrie nimic, nici vecin nici drum.
Vecinul din stanga nu are nici-o pretentie sau obiectie la acea parcela, sta la tulcea, vine doar ocazional, el avand acte pana la drum.

Vecinul din dreapta nici nu are cadastru facut si nici nu sta aici, dar a dat verbal voie acestui vecin de la 4 case voie sa planteze lucernă, nu sa rina vaci sau sa monteze gard electric.
Vecinul cu conflictul a ingradit cu gard electric tot terenul arabil al vecinului din dreapta, precum si parcela din spatele meu, blocandu-ma efectiv la accesul drumului, desi nici el nu are un act sau drept de folosinta.

Chiar a si chemat 2 persoane de la primarie, de la comuna, o doamna care se ocupa de terenuri si un domn de la urbanism, intr-un extrem litigiu prietenesc vizibil, acestia au zis ca nu am acte pe acea portiune, ca nu stiau de aceasta problema cu aceste portiuni si o sa cerceteze.
‌Eu am intrebat daca el are dreptul sa foloseasca percela mica a vecinului din dreapta fara acte, eu de ce nu pot folosi parcela din dreptul meu asa cum foloseste aproape tot satul fara nici o problema, au eschivat raspunsul, ba ca vecinul e om bun, ba etc, dar neraspunzand unei intrebari in principiu cheie.

‌Le-am zis ca am depus de un an cerere la primarie pentru a intra in propietatea acelei parcele.
‌Au plecat cum au venit si au zis ca o sa vada cum rezolva, dar o sa dureze, desi le-am precizat ca ma simt discriminat fata de restul satului care folosesc aceste parcele din dreptul propietatilor lor.
‌Din ce am inteles aceasta diferenta nici nu este inventariata la primarie.
‌Acum intreb cum pot obliga vecinul sa elibereze parcela din dreptul meu pe care jumătate și-a pus baloti de paie si restul pasuneaza vacile, totul ingradit cu gard electric pentru animale, chiar si hotarul dreapta are gard electric, acesta nu este protejat astfel incat cainele dar si eu si soția mai avem parte de de cate un soc electric atunci cand iesim la lucrarile pamantului.
‌Eu avand macar titlu de propietate care spune ca la sud ma invecinez cu drumul, primaria nu are nimic in acte, vecinul de la 4 case distanta nici atat.
‌Va rog ajutati-ma cu un sfat incotr-o sa o i-au, politie, avocat, etc.

‌Pana inventariaza primaria aceste parcele si le scot la licitatie spre inchiriere, vanzare, concesionare, poate dura cativa ani si asta daca se deranjeaza. Nu e vorba decat de parcele de 200-400 mp teren arabil.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
elysha266, utilizator

Alte discuții în legătură

Drum de servitute gabitzul gabitzul Va salut Am achizitionat 12 ani in urma un teren de 300 mp . Terenul cumparat facea parte dintr-un teren mai mare (format din 4 parcele de cate 300mp ... (vezi toată discuția)
Cale de access andrea0810 andrea0810 Buna. Am mostenit un teren aflat la 40m de sosea. Pt a ajunge la el as Avea 3 variante: pe un drum care apare in PUZ dar este inpracticabil cu masina si este ... (vezi toată discuția)
Distanta gard a_gmona a_gmona Tatal meu, actualmente decedat a ridicat in 1996 o casa situata la soseaua nationala intr-o comuna. Gardul casei este situat la o distanta de 5 metrii fata de ... (vezi toată discuția)