avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale de access
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale de access

Buna. Am mostenit un teren aflat la 40m de sosea. Pt a ajunge la el as Avea 3 variante: pe un drum care apare in PUZ dar este inpracticabil cu masina si este in proprietate a primariei. Mentionez ca acest drum inconjoara mult, are si o portiune prin padure care necesita toaletarea arborilor si umplerea gropilor pt. a fi accesibil cu masina; sau: 2. de la sosea pana la terenul cu pricina sunt 6 capete de parcele si este Facut drum doar de proprietari - nimic in acte astfel ca oricand unul dintre ei isi poate ingradi proprietatea si dispare aceasta varianta de access sau: 3. in partea vestica a parcelei mele nu am vecini privati, este proprietatea primariei. Ar fi 40m distanta dintre sosea si aceasta parcela. (care ar facilitate accesul si la parcelele situate intre sosea si parcela mea). Care a fi varianta optima sa cer access la proprietate? Primariei care are 2 variante sau celor 6 proprietari - drum de servitute ?. Mai precizez ca anul acesta terenul a intrat in intravilan.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Codul civil spune ca drumul de servitute se stabileste pe calea cea mai scurta si cu deranjul a cat mai putini proprietari.
Deci in cazul dvs. as opta pentru varianta 3.
Faceti demersuri la primarie pentru a vi se permite acces pe acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere drept de servitute Fghjkkk Fghjkkk Am un teren intravilan pt care am cumparator. Acesta conditioneza cumpararea de garantarea dreptului de servitute pt terenul din dreapta care printr-o ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de acord daca am procent din drumul privat? GeorgeSD GeorgeSD Salutare, Situatia este aceasta: Parcela mea are acces la drumul public pe o latura. In partea dreapta exista un drum privat care merge la o casa din ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)