avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prioritate inscriere frate in aceeasi unitate de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prioritate inscriere frate in aceeasi unitate de invatamant

Buna seara. Se da urmatoarea situatie: o unitate de invatamant, fara circumscriptii arondate, cu clase in doua locatii diferite din acelasi oras, un copil in clasa a-III-a la unitatea de invatamant in locatia x iar fratele acestuia, care urmeaza sa inceapa clasa pregatitoare, repartizat in cealalta locatie in baza punctajului obtinut de parinte prin raspunsurile la un chestionar.
Este legala aceasta repartizare in locatii diferite? in conditiile in care in metodologia de inscriere este prevazut faptul ca fratii au prioritate la inscriere, dar daca fratele este repartizat intr-o locatie diferita a aceeasi unitati cum este respectat acest drept?
Cand am cerut explicatii conducerii mi s-a spus ca repartizarea pe locatii s-a facut in functie de punctajul obtinut de parinti la chestionar, cererile fiind multe pe locatia X, punctajul obtinut de mine a dus la repartizarea in alta locatie. Deasemenea, mentionez ca in etapele premergatoare inscrierii nu am fost informata ca exista posibilitatea ca al doilea copil sa fie trimis in alta locatie (pentru mine, in logica bunului simt ar fi trebuit sa fie repartizat in aceeasi locatie, altfel care ar fi rostul criteriului general privind prioritatea fratilor din metodologia de inscriere ?)
Ce parere aveti despre aceasta situatie? Ce s-ar putea face?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Mariana Giulia, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunteti de acord cu clasa "0" SilviuMihai SilviuMihai Domnilor parintii si viitori parinti de scolari sunteti de acord cu asa numita \"clasa 0\" si cu faptul ca nu mai putem alege scoala pe care o dorim pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am depus dosarul de inscriere in clasa pregatitoare ... Gabi.450 Gabi.450 Buna ziua. Am depus dosarul de inscriere in clasa pregatitoare la scoala de care apartinem in luna august. Totusi nu a fost primit pe motiv ca nu sunt locuri. ... (vezi toată discuția)
Amanare clasa pregatitoare/repetarea anului ContSters378070 ContSters378070 Buna ziua, In ce conditii legale poate repeta un copil clas pregatitoare? Rezultatele scolare nu sunt satisfacatoare, familia decide sa nu continue clasa I, ... (vezi toată discuția)