avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit nerezidenti persoane juridice
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit nerezidenti persoane juridice

O persoana juridica rezidenta desfasoara activitate de transport rutier de marfa international, rezidentul are o convetie cu o persoana juridica nerezidenta italiana prin care nerezidentul efectueaza la un moment dat cand este necesar in timpul unei curse sau la terminarea acesteia,o verificare anuala cronodigitala a camionului la sediul firmei in Italia.Pentru acest serviciu nerezidentul emite o factura catre beneficiarul roman.
Intrebare : se face retinere de 16% sau 10% ,in cazul existentei certificatului de rezidenta fiscala; pt serviciul respectiv ?
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 10:53, 23 Noiembrie 2009
Locul prestarii serviciilor efectuate de nerezident este Italia. D-voastra presupun ca ati transmis codul valabil de TVA , pentru a se aplica taxare inversa .

Deoarece venitul este obtinut exclusiv in Italia , impozitul este retinut acolo conform legistlatiei italiene si in Romania nu se impoziteaza absolut nimic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract la finante adriana m adriana m Buna ziua,am o intrebare pe care am pus-o si la finante-asistenta contribuabili si nu m-au lamurit.firma mea face prestari servicii pt. o firma din ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, suntem o societate care efectueaza transport rutier ... Florina18 Florina18 Buna ziua, Suntem o societate care efectueaza transport rutier de marfuri. serviciile de transport sunt pe comunitate, curse Italia-Germania conform comenzi ... (vezi toată discuția)