avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua Ma numesc Laurenția , am avut o bunica care a avut în jur de 2 ha ași dori sa fac succesiunea . Bunica a avut 4 moștenitori (copii) unul nu are moștenitori dar 3 au copii toți 4 copii ai lui bunica au murit ...din ce am înțeles de la foști vecini un frate de al lui bunica tine pământul acum cu un act de la un jurist al primăriei... ce ma interesează pe mine e cum pot începe procedura succesorala si ce acte îmi trebuiesc.? P.S menționez ca eu am locuit la casa de copii doar în vara mergeam acolo și nu prea ma pricep ce acte... si ce trebuie sa fac ca sa încep succesiunea. In plus nu am trecut pe acolo multi ani

Va mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
Laurentia409, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:45, 13 Martie 2019
Cei 3 copii au decedat toti dupa bunica sau inainte?
Copilul fara urmasi cand a decedat?
Dupa bunica
Acum cativa ani ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca toti cei 4 copii au decedat dupa bunica, aveti de dezbatut 5 succesiuni.
Una dupa bunica, mostenitori find cei 4 copii postdecedati.
Una dupa copilul fara urmasi, mostenitori fiind fratii care au decedat dupa el si nepotii de la fratii care au decedat inainte.
Si cate una dupa fiecare din cei 3 copii, mostenitoi fiind sotul/sotia si copiii acestora.
Daca verisorii dvs nu vor sa dezbata mostenirea dupa parintele lor, va trebui sa va adresati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune cezar2011 cezar2011 Buna ziua, Bunicul meu a murit acum 8 ani. Nu s-a facut succesiunea dupa ce a murit. De la decesul bunicii a trecut o luna. Bunicii au cinci copii din care ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune- cote de drept ce revin mostenitorilor PORA AMALIA PORA AMALIA Buna ziua. 1. Care sunt cotele de drept ale fiecarui mostenitor in urmatorul caz: Se face succesiune dupa bunici, ambii fiind decedati. Acestia au avut 3 ... (vezi toată discuția)