avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare

Buna ziua,
Avem situatia urmatoare si nu stim cum sa o apucam:
au existat 3 imobile cu curte comuna (fiecare cu proprietar) intre timp au ajuns 2 imobile la acelasi proprietar care acum doreste dezmembrarea terenului.

Mentionam faptul ca proprietarii imobilului 3 sunt morti de aproximativ 20 de ani iar mostenitorii nu au facut actele de succesiune.

Care sunt sansele / pasii pentru a realiza aceasta dezmembrare?

Va multumim,
Cel mai recent răspuns: alinacresta , utilizator 11:14, 15 Martie 2019
Buna seara,
Pai nu se poate face iesirea din indiviziune decat dupa dezbaterea succesiunilor.
Luati legatura cu proprietarii care nu au dezbatut succesiunea si solicitati-le sa o faca.
Buna ziua,

Multumim pentru raspunsul prompt, din pacate am incercat dar nu prea avem cui. Nu au o conditie sociala / financiara buna, Le-am oferit inclusiv variante sa ii ajutam dar nu avem cu cine vorbi.

Exista vreo alta cale pentru a iesi din indiviziune? din cate am inteles nici cu plata darilor catre stat nu stau foarte bine, adica au intarzieri mari.

Nu vrem sa facem rau nimanui nici sa ne taraim prin instante daca putem evita cumva acest lucru.

O zi frumoasa,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa mohai mohai buna.socrul meu si fratele lui au mostenit casa parinteasca compusa din doua imobile in curte sau facut acte cota 1pe 2.dupa care socrul meu a donat partea lui ... (vezi toată discuția)
Iesire din iniviziune virgil1950 virgil1950 Buna eu si fratele meu nu am dezbatut mostenirea dupa tata mort cu vreo 10 ani in urma acum a murit si mama vreim sa iesim din indiviziune si tot odata sa ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor nina2014 nina2014 In urma decesului bunicilor exista certificate de mostenitor emise in 2019, pe numele a 3 mostenitori legali (copiii lor - parintii nostri). Parintii, sunt ... (vezi toată discuția)