avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil

Buna ziua am 2 copii eu sunt căsătorită si port numele de fata si copii tot numele meu poartă dar bine inteles ca i certificat scrie si numele tatălui acum noi vrem sa merge in vacanta in italia ce acte ne trebuie pt a putea ieși din tara preciz3z ca tatăl e plecat din tara
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:32, 15 Martie 2019
Să vă trimită tatăl o procură autentică!
Dacă refuză, trebuie să formulați acțiune solicitând instanței suplinirea consimțământului tatălui.
Va trebuie acordul tatalui dat printr o procura notariala (se poate face si la consulat/ambasada) pt parasirea teritoriului tarii, cat si pt eliberarea pasapoartelor minorilor.

In caz de refuz al tatalui de a da aceasta procura, consimtamantul lui se poate suplini printr o actiune in instanta (insa va trebui sa aveti in vedere ca o astfel de actiune se solutioneaza cam in 6 luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasapoarte pentru copii minori IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna ziua, va rog sa imi spuneti cum este cel mai bine si repede sa procedez pentru a face pasapoarte copiilor mei de 12 ani si 6 luni, respectiv 9 ani in ... (vezi toată discuția)
Plecare cu un copil de 3 luni din spania in romania selda selda buna ziua eu trebuie sa plec cu copilul meu in romania dar el nu are certificat romanesc doar cel spaniol as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pt a iesi cu ... (vezi toată discuția)
Plecare din țară minori, consimțământul tatălui arestat în italia Dariacn Dariacn Buna ziua.am 2 copii minori în vârstă de 6 si 3 ani,tatăl copiilor este inchis in italia,nu am fost si nu suntem căsătoriți legitim,vreau sa obtin ... (vezi toată discuția)