avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insolventa... plati compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insolventa... plati compensatorii

buna seara!!!
Sunt angajat la o SC care este in procedura de insolventa.
Astazi am fost anuntat telefonic de catre o persoana din cadrul dep. Personal, ca in data de .... sunt convocat la sediul societatii sa semnez formularele de concediere. Mentionez ca este vorba despre o concediere colectiva, 80 pers. din cca 250 angajati.
As dori sa stiu daca in situatia data ( deschiderea proced. insolventei) se mai acorda salarii compensatorii, deoarece in CCM sunt prevazute asemenea drepturi (6 salarii medii / unitate pt. concedierii colective).
De asemenea, ce elemente esentiale trebuie sa cuprinda decizia de desfacere a CIM, si eventaul ce posibilitati de contestare a acesteia as avea, daca nu sunt specificate criteriile avute in vedere de SC pt. stabilirea prioritatii de concediere (cf. art. 70 lit.d) din Codul muncii).
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri ....

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor. adrian_huned adrian_huned Lucrez la firma SC DRUMURI SI PODURI SA DEVA, aflata in momentul de fata in insolventa, as dori sa stiu daca conform legii insolventei am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala in insolventa ionii ionii Societatea la care lucrez este in insolventa de aprox 4 luni,respectiv din luna septembrie 2010.incepand cu luna februarie 2011 administratorul judiciar a ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii? dreptaciul dreptaciul Citez din decizia de concediere:,,la desfacerea CIM ca urmare a aplicarii masurilor de concediere colectiva vi se va acorda suma de 670 lei lunar pe o ... (vezi toată discuția)